Viktig trepoengare mot Vissefjärda !

av | aug 13, 2018 | HERRLAGET

Ingelstad IK-Vissefjärda GIF 2-0 (1-0)

Herrlaget tog en viktig trepoängare i fredagskvällens match på Ingelvi mot Vissefjärda. Vi gör väl ingen av våra bättre insatser för säsongen, men vi tog jobbet och gjorde vad som krävdes för att se till att dom tre poängen stannade i Ingelstad, och det var bra. Av olika anledningar har vi inte ännu alla i truppen tillgängliga vilket gjort att vi fått kasta om en hel del i truppen, men trots allt har vi gjort en helt okej inledning på hösten, vilket visar styrka.

I fredagsmatchen tycker jag att vi sett till 90 minuter tar en helt rättvis seger, vi var för dagen det bättre laget. I matchen som helhet skapades det inte speciellt mycket målchanser, i 38:e minuten tilldöms vi en solklar straff så Adam H blev fälld. Edvin har visat sig vara en säker straffskytt och gör inget misstag och det viktiga 1-0 målet är ett faktum, kändes skönt att gå till pausvila med detta i bagaget.

I andra tycker jag vi har rätt bra koll på läget, men bortalaget är inte ofarliga i sina omställningar, så det gällde att vara på tårna. I 68:e minuten gör Leo A framspelad av Rickard P det förlösande 2-0 målet. Lite turligt går bollen i en retfull båge över målvakten efter att ha tuschat en medspelare, alla mål räknas. I 75:e minuten får Adam H sin andra varning efter att ha skjutit iväg bollen efter avblåsning med utvisning som följd, klantigt gjort av rutinerade Adam. Efter detta har bortalaget mycket boll och gör allt för att åstadkomma en reducering till att börja med. Man lyckas inte med detta och segern är ett faktum. Känns självklart oerhört skönt, ett måste om vi vill vara med och kämpa om topp tre placeringarna. Närmast väntar Norrhult borta Fredag 17/8 18.45. Skulle vara kul med lite kända ansikten från Ingelstad som kommer och stöttar oss.