Viktig trepoängare mot Tingsryd !

av | sep 10, 2018 | FÖRENING, HERRLAGET

Ingelstad IK-Tingsryd United FC 1.0 (0-0)

I lördagens match hemma mot Tingsryd tog herrlaget en mycket viktig trepoängare i jakten på en kvalplats. Förlust och vi hade i princip varit ute ur leken.

Det ska med en gång sägas att det var en jämn tillställning som kunde slutat hur som helst. Det märktes att det gällde mycket för bägge lagen, i dag var de dom tre poängen som var det viktigaste. Böljande spel i första halvlek där det inte skapades speciellt mycket farligheter, försvarsspelet hög prioritet.

Vi får en kanonstart på andra halvlek då vi gör 1-0 i 47:e minuten. Vi får en frispark som Emil N tar hand om, han hittar Anton N som vackert nickar in ledningsmålet, gissa om det kändes skönt. Nu fick vi lite arbetsro, kändes som vi hade rätt bra koll på läget. I slutet av matchen får Tingsryd ett riktigt bra läge till kvittering, men avslutet smiter strax utanför Lucas högra stolpe, här var det nära. Vi håller sedan ställningarna vilket resulterade i en 1-0 seger. Stor eloge till killarna som verkligen tar jobbet i dag och ger inte bort något gratis. Skönt att vi äntligen har marginalerna med oss, hoppas det är en trend som håller i sig.. Nästa match är redan på torsdag kväll 19.00 på Park Arena då vi möter Växjö Boys, blir en tuff uppgift , är svårslagna på sitt konstgräs hemma.