Viktig seger mot Bäckebo !

av | aug 18, 2016 | HERRLAGET

Bäckebo GoIF – Ingelstad IK 0-2 ( 0-1 )

Det blev en viktig trepoängare i Tisdagskvällens match borta mot Bäckebo. Var väl ingen match som spelmässigt går till historien, men vi gör dock en stabil insats och att bärga dom tre poängen var det viktigaste.

Tycker vi tar tag i matchen direkt och skapar en hel del chanser som vi dock inte lyckas omsätta i mål. Hemmalaget skapar en riktigt bra chans som Jocke i målet avvärjer. Vi får en riktigt bra chans att ta ledningen efter 27 spelade minuter då vi tilldöms en straff efter att Adam H blivit fälld. Han tar själv hand om densamma, målvakten gör dock en bra räddning och kampen om första målet fortsätter. Vi går segrande ur den striden då Adam får sin revansch i 42:minuten då han distinkt sätter 0-1 fint framspelad av Dulle. Sett till spelet borde ledningen i paus varit betydligt större, men känns trots allt bra att gå till pausvila med en ledning.

DSC_0006

DSC_0007

Tycker vår spelkvalité sjunker i andra halvlek, vi skapar inte lika mycket, och en 1-0 ledning känns aldrig riktigt tryggt. Vårt förlösande 0-2 må¨l skulle dock komma i 78:e minuten då vi tilldöms ytterligare en straff då Adam H återigen fälls. Denna gång tar Jocke L hand om den och sätter säkert 2:an och matchen känns i hamn.

DSC_0003

Som sagt en viktig seger som gör att det hårdnar till riktigt ordentligt i toppen av tabellen, och glädjande nog är vi med där och fightas. Redan på fredag väntar en ny tuff utmaning då Åby/Tjureda gästar Ingelvi. Nu förväntar vi oss att ni är många som kommer till arenan för att stötta oss.