Vederslöv/D fick se sig besegrade!

av | mar 7, 2015 | HERRLAGET

Vederslöv/D – IIK 2-5 (0-3)

Det slutade i dur på Araby Park Arena i gårdagens match mot Vederslöv/D. Vi fick en kanonstart då vi gör 0-1 redan i första spelminuten då en hemmaförsvarare slarvar och Dulle själ bollen och spelar snyggt fram en helt fristående Adam som enkelt rullar in ledningsmålet. Efter detta tar Vederslöv över taktpinnen de kommande ca 20 minuterna och skapar ett par riktigt bra lägen som man dock inte lyckas förvalta i mål. Vi äter oss sakta men säkert in i matchen igen och på en fin omställning gör vi 0-2 då Sebbe tar sig fram fint på kanten och serverar bollen till en fristående Daniel L som inte gör något misstag. Klockan visar nu på 37 spelade minuter. Sex minuter senare gör vi en ny fin omställning då Daniel L stormar fram på högerkanten och hittar en fristående Adam som gör sitt andra mål för dagen. Effektiviteten hittills kan man inte klaga på 0-3 speglar väl inte riktigt det som hände dom första 45, men som bekant är det ju målen som räknas. En okey halvlek där vi dock slår bort lite för mycket förstabollar för att man ska känna sig riktigt nöjd.

Vederslöv trampar gasen i botten i andra och gör 1-3 i 47:e och 2-3 i 58:e minuten. Där slarvar vi en hel del och släpper in dom i matchen alldeles för enkelt, så får det inte se ut. Här står matchen och väger, vi kämpar på och det viktiga 2-4 målet blir ett faktum i spelminut 76 då Tagge spelar in bollen från högerkanten där Dulle dyker upp och lyckas få in bollen över mållinjen. Med 5 minuter kvar punkterar Tagge matchen då han lyckas med konststycket att få in sin hörnspark direkt i mål.

Summeringen blir att vi till slut tar en rättvis seger, bra högstanivå och effektivitet, men lägstanivån var alldeles för låg, den måste vi höja framöver och det finns gott om tid till att rätta till detta.