Utklassningsseger för damerna!

av | maj 14, 2017 | DAMLAGET

Madesjö-Ingelstad IK 1-7 (1-5)

Damerna har ikväll varit i Nybro för match mot Madesjö. Förutsättningarna inför matchen var inte de allra bästa då vi hade flera återbud och fick åka med endast 12 spelare, och en halvskadad lagkapten som enda avbytare.
Det var ett väldigt ungt lag vi mötte idag och Ingelstadtjejerna visar direkt från början att de vill styra matchen, och skapar flera bra målchanser direkt i början på matchen utan att få utdelning. Men i 11:e minuten lyckas tillslut Annie H förvalta sitt avslut fram till 1-0, och efter detta fortsätter vi att äga spelet utan att få in tvåan. Efter knappt 20 minuter kommer Madesjö upp i ett av sina få anfall och få till ett bra inlägg som deras forward möter bra mellan våra backar och plötsligt står det 1-1. Men efter detta tar vi över match helt och hållet, och under 12 minuter från mitten av halvleken gör vi 4 mål och går fram till ledning med 5-1, som står sig halvleken ut.

I halvtidsvilan är tjejerna inte helt nöjda utan vill höja spelet, och tar fler och bättre löpningar för att bättre förvalta sitt stora spelövertag.
I andra halvlek har vi ett ännu större spelövertag men eftersom motståndarna backar hem med hela sitt lag så blir det väldigt trångt runt straffområdet. Eftersom matchen redan är avgjord och motståndarna inte riktigt hinner eller orkar hänga med i spelet så sjunker även vårt tempo i spelet. Vi visar upp ett bra passningsspel men det går ibland lite för sakta och därmed så skapar vi inte så många klara målchanser, men vi får till ytterligare 2 mål under andra halvlek fram till slutresultatet 7-1.

Dagens målskyttar:
Ellen A 4st
Annie H
Elin J
Matilda A

Som helhet gör vi en bra match och äger matchen fullständigt, och 7 mål framåt är riktigt bra. Nu hoppas vi att vi kan kurera våra skavanker i laget under veckan så vi är laddade inför nästa helgs match mot Emmaboda.

Ingelstad Idrottsklubb

Gamla växjövägen 77, 355 71 Ingelstad

C/O Lars Lundqvist Bokvägen 7 355 71 Ingelstad

Tel. 0709-457712 / 070 - 6526715

E-mail. kansli@ingelstadik.nu

Bankgiro: 5516-3588