Tvärskog tog kvalplatsen !

av | okt 1, 2017 | HERRLAGET

Tvärskogs IF-Ingelstad IK 2-1 (1-0)

Det blev Tvärskog som drog det längsta stråt till slut när vi gjorde upp om fortsatt spel i ett kval till 4:an. Känns självklart riktigt surt att åka dit på mållinjen även i år, men det är väl det som är tjusningen med idrotten även om det inte känns så just nu.

Redan efter halvminuten kommer Jocke L fram på kanten och får på ett riktigt bra skott som målvakten inte kan hålla och en av våra mannar är först framme och sätter returen i mål. Glädjen blir kortvarig då det vinkas av för offside vilket kändes lite märkligt. Vi startar nu en 25 minuters period där vi spelar en riktigt fin fotboll och raden av fina anfall avlöser varandra. Vi saknar dock det där lilla extra i avsluten och vi får trots bra spel ingen utdelning här i form av mål. Istället händer det som ofta händer, hemmalaget får till en snabb omställning och sätter 1-0 i 28:e minuten vilket kändes för djäkligt eftersom det hittills var det enda dom skapat hittills. Hemmalaget får självklar extra energi av denna framgång och spelet jämnar ut sig. Vi går till halvtidsvila med 0-1 i baken.

I halvlek är vi dock optimistiska, tycker trots underläget att vi har bra kontroll på matchen och är övertygade om att vi kan vända detta. . Fortsätter att skapa chanser så måste utdelningen komma.

Vi startar bra även i andra och utdelningen kommer i 51:a minuten då Martin Å dundrar in 1-1 i en tilltrasslad situation i straffområdet då en hemmaspelare dräller lite med bollen. Nu känner vi att vi har chansen och fortsätter jakten på ett segermål. Hemmalaget har sin strategi klar, kompakta bakåt och vänta på ett omställningsläge. I 73:e minuten är vi på väg i ett riktigt bra läge som dock stoppas bryskt av en hemmaspelare som får syna det röda kortet, synd att domaren där var lite för snabb med pipan istället för att lämna fördel. Vi skapar nu en del lägen utan att få till det bl.a tre fyra nickar som vi dock inte får till i form av mål. Hemmalaget får plötsligt ett omställningsläge som dock David i målet avvärjer. Jocke L får till en riktigt bra frispark som målvakten tippar ut via ribban. Strax efter får Alexander ett bra frisparksläge, får till en bra frispark vid stolproten i målvaktens högra hörn , här gör han en kanonräddning. Eftersom vi behöver göra ett mål till trycker vi på med vad vi har. Med minuten kvar får hemmalaget sin efterlängtade omställning och gör 2-1, strax innan detta har Macke D fåt sin andra gula med utvisning som följd. I vår desperata jakt på mål efter detta får hemmalaget ytterligare ett friläge som David försöka komma först på, men är lite sen och fäller motståndaren och det röda kortet är ett faktum.

Självklart är samtliga inblandade väldigt besvikna efter matchen. Vi är enligt vårt tycke det klart bättre laget i dag, men vi lyckas inte omsätta detta till att göra fler mål än motståndarna och det är ju trots allt dom som räknas. Nu är det bara att slicka såren , tänka på annat än fotboll ett tag och sedan byta fokus till kommande utmaningar.

Ny lyfter vi på hatten och önskar Tvärskog lycka till i kommande kval.