Tung trepoängare mot Påryd !

av | jul 1, 2017 | HERRLAGET

Ingelstad IK – – IFK Påryd 3-2 ( 1-1 )

I jakten på en kvalplats bärgade herrlaget tre blytunga poäng i fredagskvällens match mot IFK Påryd. Det blev en regnig historia med strilande regn , men vad gör väl det när utfallet blev tre poäng. I ärlighetens namn skall väl sägas att vi i dag äntligen hade lite medstuds, så vi ska definitivt inte be om ursäkt för dom tre poängen.

Tycker vi börjar lite trevande och bortalaget tilläts ha mycket boll och skapar i början av matchen en vass möjlighet som David i målet avvärjer. I 17:e minuten får vi en hörna som efter lite flipperspel hamnar hos Mattias E som trocklar in den och lyckan är total. Känns väl inte helt logiskt i ndätta läget, men vad gör väl det. Påryd nedslås inte av detta och tar över spelet mer och mer och vi är periodvis riktigt illa ute. Vi kämpar dock på bra och lyckas freda vårt mål. I 37:e minuten får dom en hörna som nickas in till kvittering 1-1, där kändes vi lite passiva men kvitteringen i sig var inte orättvis. Vi går till halvtidsvila med 1-1 vilket vi definitivt ska vara nöjda med.

Vi får en drömstart i andra med mål redan efter fem spelade minuter då Emil N slår ett perfekt inlägg till Macke D som säkert sätter 2-1. Glädjen får dock en abrupt slut redan två minuter senare då Påryd får en frispark på högerkanten som letar sig fram till en fristående spelare som dundrar in kvitteringen, nu kändes det tungt. Vi kämpar på och matchen står och väger. I 65:e går vi till attack och Adam H hittar Simon K som föjt med upp från sin backplats och bredsidar hur kallt som helst in ledningsmålet. Nu har vi vittring, nu är det bara att tömma allt vi har sista tjugo. Påryd flyttar nu fram vad man har för att få till en kvittering, vi får då en utmärkt möjlighet att öka på vår ledning då vi skapar rejält tryck med flera möjligheter i samma frekvens men bolluslingen vill inte hitta rätt. Med knappa kvarten kvar får en Pårydspelare sin andra varning vilket i ärlighetens namn kändes rätt bra i detta läget. Vi lyckas hålla undan resten av tiden och tar en otroligt viktig trepoängare vilket ger oss ett bra läge i den fortsatta jakten på en topp tre placering viket innebär kvalspel.

I dag kände man sig verkligen stolt som IIK:are, vilken härlig kämpainsats av killarna som verkligen gav allt i dag. Nu vankar ett välbehövligt och välförtjänt uppehåll innan träningen drar igång igen 24/7.