Tung förlust i Påryd !

av | maj 3, 2017 | HERRLAGET

IFK Påryd-Ingelstad IK 4-2 (1-1)

Det blev en tung förlust i Tisdagskvällen match borta mot Påryd efter en mindre bra andra halvlek.

Tycker vi startar matchen riktigt bra, lugnt och metodiskt bygger vi upp våra anfall och kommer till några bra lägen att ta ledningen. Spelet jämnar efter hand ut sig och det är en riktigt trevlig match att titta på. Hemmalaget spelar mycket långa bollar mot ett par tunga pjäser i anfallet som det gäller att hålla koll på. Tycker vi gör det riktigt bra och det känns ganska tryggt. I 35:e minuten kastar hemmalaget ett långt inkast där en hemmaspelare får på ett rungande skott som tar i ribban och ner på mållinjen, vi lyckas inte få undan bollen utan en hemmaspelare kan sätta dit 1-0. Vi kämpar dock på och får till en rättvis kvittering bara tre minuter senare då Jacob H grovjobbar i straffområdet och tilldöms en straff som belöning som Jocke L säkert placerar i nät. Vi går till vila med 1-1 och vi känner absolut att vi har chansen om vi fortsätter att vara noggranna och behålla focus.

Vi skapar ett bra läge i början på andra där vi mycket väl kunde fått in ett ledningsmål, tyvärr blev inte så fallet. Istället är det hemmalaget som gör 2-1 i 48:e minuten då vi inte är tillräckligt resoluta i försvarsspelet. Tycker vi efter detta tappar koncepten och kommer in i en riktigt svag period, vi är inte alls lika tighta och resoluta som tidigare, slår även bort en hel del bollar i uppspelsfasen. Samtidigt har hemmalaget medstuds och får fifty fifty bollarna med sig. 3-1 i 48:e minuten och 4-1 i 65:e. Denna period kan vi definitivt inte vara nöjda med, vi skänker bort matchen. Vi samlar dock ihop oss och försöker få till en värdig avslutning. Efter hörna i 70:e minuten nickar Adam P in 4-2 och vi får ny energi och jobbar hårt för att komma närmare i målprotokollen. Tyvärr lyckas vi inte med detta och 4-2 är ett faktum.

Vi möter ett bra lag med en del tunga pjäser som är duktiga och som det gäller att ha koll på annars smäller det. Känns dock tungt att vi faller på att vi bjuder in dom i matchen och därmed får ny energi, tyckte vi hade dom lite i gungning men kunde inte utnyttja detta till fullo. Nu lägger vi detta bakom oss och blickar framåt mot Fredag kväll 19.00 då Söderåkra gästar Ingelvi.