Tung förlust mot Vetlanda!

av | apr 27, 2019 | DAMLAGET, NYHETER

Ingelstad-FC Vetlanda 2-3(1-1)
Idag så gjorde damlaget årsdebut på Ingelvi och det var Vetlanda som bjöd på motståndet. Under första halvlek böljade spelet mycket fram och tillbaka, och inget av lagen fick riktigt grepp om matchen. Efter att vi tappat markeringen på en hörna så gör Vetlanda 0-1 efter dryga kvartens spel. Vi skapar lite halvchanser men får inte till det riktigt framför målet. Men i 40.e minuten så löper sig Elin fri efter en fin framspelning från Lovisa, och Elin visar kyla när hon är fri med målvakten och rundar den samma och sätter 1-1.
I andra halvlek får vi lite bättre struktur på spelet och skapar ett par fina anfall, och efter 20 minuter får vi en vänsterhörna som Anna fint slår in, och framför mål så sätter Alva dit ledningsmålet fram till 2-1. Vi har bra kontroll på spelet fram till det är kvarten kvar då Vetlanda sätter ett kvitteringsmål. Efter det så tappar vi lite av vårt spel och matchen ser ut att sluta oavgjort. Men mycket snöpligt får vi i slutminuten släppa till ytterligare ett baklängesmål fram till slutresultatet 2-3.
Nu får vi ladda om för nästa veckas match mot Bor, som spelas hemma söndag den 5 maj kl 17.00.
Men innan dess så spelar div4-laget sin hemmapremiär på måndag kl 19.00 då IFK Grimslöv B kommer till Ingelvi.