Tung förlust mot Växjö BK!

av | maj 10, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

Ingelstad IK-Växjö BK 1-2(0-0)
Idag har damlaget återigen spelat en tuff derbymatch hemma på Ingelvi. I strålande solsken stod det etablerade div2-laget Växjö BK för motståndet. Det var en tät första halvlek med mycket närkamper på mittplan men vi står emot det tuffa motståndet bra. Vi ligger bra i positionerna i det defensiva spelet och släpper inte till mycket bakåt, men eftersom vi hamnar lite lågt med laget ibland så har vi svårt att få med oss tillräckligt med spelare i offensiven. Vi kommer runt på kanterna flera gånger men får inte till det riktigt i avslutslägena utan första halvlek slutar mållöst.
Andra halvlek fortsätter som den första men BK tar över mer av spelet och vi har svårt att etablera några längre anfall, men tjejerna visar upp en härlig moral och inställning. När det är drygt 20 minuter kvar så tappar vi lite i defensiven och det utmynnar i ett baklängesmål där de får avsluta framför mål innan vi lyckats samla oss.
Men trots baklängesmålet jobbar tjejerna på bra och några minuter senare så jobbar vi fram en hörna. Denna slår Maria från vänster och på den kommer Hilda bra i löpningen och sätter kvitteringen intill stolpen.
Matchen ser ut att sluta oavgjort men när det är endast 4 minuter kvar så får en BK-spelare stå alldeles för ensam i straffområdet och kan därmed trycka dit ledningsmålet. De få minuter som återstår försöker vi lyfta upp spelet men får inte till några farliga avslutsläge utan matchen slutar 1-2.
Det var mycket besvikna tjejer som vandrar av planen efter den tuffa avslutningen av matchen, men som helhet gör vi en fullt godkänd match mot ett topplag i serien.
Vi får ladda om inför nästa match, som även den spelas hemma, mot Vetlanda lördag den 19 maj.