Tung förlust mot Liatorp/Eneryda !

av | okt 17, 2021 | Match_herr

 

Matchreferat | Ingelstad IK Herr – Liatorp/Eneryda IF 1-2 (0-0)

Förra lördagen gick säsongens sista seriematch av stapeln. Förutsättningarna inför matchen var följande. Vid vinst för något av lagen skulle det andra laget sluta på nedflyttningsplats och möjligheterna att säkra kontraktet i div. 4 var goda för det vinnande laget. Vid oavgjort skulle LEIF vara klara för kvalspel nedåt samtidigt som IIK skulle slutat på nedflyttningsplats. Insatserna var med andra ord höga och IIK var tvungna att gå segrande ur matchen för att fortsatt spela i division 4 kommande säsong.

Första halvlek:

Det märktes redan från start vilket lag som behövde vinna då hemmalaget tog kommando direkt. Första halvtimmen av matchen var det IIK för nästan hela slanten. Målchanser var det heller inte ont om och vissa av dem var väldigt klara. Linus S var på väg förbi målvakten både en och två gånger, men målvakten parerade fint. Samuel lyckades runda samma målvakt vid två tillfällen, men båda gångerna stod vilt slitande bortaspelare i vägen på mållinjen. Ett mål låg onekligen i luften och frågan var bara hur mycket IIK hade råd att missa innan matchbilden skulle jämnas ut något.

Svaret kom med cirka 15 minuter kvar av första halvlek då LEIF sakta började äta sig in i matchen och avslutade sista 10 minuterna av densamma som det mer spelförande laget. Under den perioden lyckades man vaska fram en vass chans där Joakim i IIK-målet fick göra en imponerande räddning för att hålla bollen på rätt sida mållinjen. Halvtidsställningen skrevs till 0-0 efter att målvakterna i de båda lagen sett till att hålla matchen mållös. 3-1 till hemmalaget hade kanske varit en rimligare ställning sett till målchanserna, men fotboll handlar i slutändan om att få in den lille runde rackaren i nätet. Något inget av lagen mäktade med i första halvlek.

Andra halvlek:

LEIF började andra halvlek ungefär som man slutade den första, det vill säga lite bättre än i matchinledningen. Det tog dock bara ett par minuter innan IIK återigen började skapa någon målchans, främst genom Linus S. Denna halvleken mattades dock chansskapandet av snabbare och bortalaget kunde hålla jämna steg spelmässigt. Ett bortalag som dels inte ville förlora, men samtidigt gärna ville vinna för att slippa kvalspel. Det syntes dock att det var IIK som var piskade att vinna. LEIF kunde säkra mer bakåt och försöka nyttja de chanser som bjöds. LEIFs målvakt fortsatte storspela och räddade avslut från såväl Said som Samuel och Martin S. Till slut bjöds det dock på läge och det nyttjades också.

I den 78e minuten tappade IIK boll högt och LEIF satte fart framåt. Inspelet från högerkanten rensades sånär undan från en försvarande hemmaspelare, men istället för att gå iväg blev det en perfekt styrning till en fristående motståndare som inte gjorde några misstag utan gav LEIF ledningen. Uppförsbacken var nu brant för IIK. En sista kraftansträngning skulle dock komma. Jake kvitterade resultatet i den 85e minuten efter att påpassligt hållit sig framme i straffområdet och satt in bollen med vänstern. Han fick sedan ytterligare läge att göra 2-1 efter det, men utan att lyckas. Istället var det LEIF som återigen utnyttjade ett högt bolltapp. De satte fart på högerkanten spelade in bollen centralt till en framrusande spelare som tryckte in 2-1 i sista matchminuten. Ridå. Ingelstads IK utslaget ur division 4 och LEIF kvar i samma serie även 2022.

Summering:

Ibland kan idrotten vara grym! Så kändes det efter förra lördagens förlust mot Liatorp/Eneryda IF. Förutsättningar var verkligen av karaktären vinna eller försvinna för båda lagen. Tycker vi i stort gör en helt godkänd insats och skapar definitivt chanser för att vinna matchen. Skärpan i avslutningarna var i dag inte tillräckligt bra för att så skulle bli fallet. Förlusten innebär att vi flyttas ner till Div 5 nästa säsong vilket självklart känns bittert. Men nu är det bara att gilla läget och jobba vidare på att spänna bågen för att försöka ta oss tillbaka ti 4:an så fort som möjligt.

Som ni minns fick vi ju en väldigt tung start på serien med fem raka förluster . Eftersom det spelades endast elva matcher tycker jag att det var starkt av laget att komma igen och vara med om möjligheten att klara sig kvar ända in i kaklet. Starkt jobbat, nu är det bara att knyta näven och komma igen.

Ingelstad Idrottsklubb

Gamla växjövägen 77, 355 71 Ingelstad

C/O Lars Lundqvist Bokvägen 7 355 71 Ingelstad

Tel. 0709-457712 / 070 - 6526715

E-mail. kansli@ingelstadik.nu

Bankgiro: 5516-3588