Tung förlust i Åryd !

av | maj 26, 2017 | HERRLAGET

Åryds IK-Ingelstad IK 4-3 (2-1)

Det blev en tung förlust mot Åryd i torsdagens match. Vi möter ett riktigt bra lag, vi växer in i matchen på ett bra sätt och gör en riktigt bra andra halvlek då vi utmanar dom ända in i kaklet.

Hemmalaget med starkt självförtroende börjar klart bäst. Vi blir varse om att det är rejälare tag och att det mesta går lite fortare än vad vi varit vana vid hittills. Hemmalaget får en smakstart och gör 1-0 redan i 7:e minuten. Vi blir inte desperata av detta och sakta men säkert växer vi in i matchen och står upp bra. I 30:e minuten får vi en frispark som Jocke L sätter klockrent i ribban. I 37:e tilldöms vi en straff som Jocke L förvaltar på bästa sätt och 1-1 är ett faktum. Detta var Åryds första insläppta mål för säsongen, härligt att kunna spräcka den. I slutet av halvleken får Jacob H ett kanonläge att måla, men tyvärr smiter bollen strax utanför stolpen. Med 2 minuter kvar till paus gör istället Åryd 2-1 vilket kändes jäkligt surt.

Vi går trots allt till pausvila med en bra känsla. Vi känner att vi i högsta grad är med i matchen, och är vi noggranna med det vi gör och jobbar stenhårt känner vi absolut att vi har möjlighet att vända detta.

Vi får en mardrömsstart i andra då hemmalaget gör 3-1 redan efter fyra spelade minuter. Vi tappar dock inte fattningen och bara tre minuter senare gör Jacob H 3-2 fint framspelad av Jocke L. Vi spelar nu riktigt bra fotboll och känner att vi har chansen att komma i fatt. I 66:e minuten Slår Jocke L en hörna som Macke D nickar in och kvitteringen är ett faktum. Nu känner vi att hemmalaget är lite skärrade, detta är en helt ny situation för dom. I 88:e minuten får Åryd en spelare utvisad efter sitt andra gula kort. Nu har vi chansen, nu går vi för seger. Ett olyckligt bolltapp på mitten i 88:e minuten gör att vi bjuder på en kontring som resulterar i ett 4-3 mål som visar sig bli ett segermål, snöpligt, snöpligt.

Man lider verkligen med killarna i dag, man gör en riktigt bra insats men känslan efteråt är ändå inte av förklarliga själ på topp. Lite misstag vid fel tillfällen gör att det blir förlust i dag, dom har en individuell skicklighet i sitt lag att man blir straffad om man bjuder dom på något. Totalt sett så släpper vi in lite för mycket mål, detta är något vi måste ändra på.

Nu är det bara att lägga denna matchen bakom oss och blicka framåt, närmast väntar match på Ingelvi kommande Onsdag 19.00 då Alstermo kommer på besök.