Trevlig fotbollsunderhållning av damlaget -trots surt poängtapp

av | maj 29, 2016 | FÖRENING

Damlaget visade upp en mycket underhållande fotboll på Ingelvi ikväll. Hemmapublikens berömmande kommentarer nådde nog inte ända in i de besvikna spelarnas medvetande efter slutsignalen…
IIK startade matchen mycket bra och hade hög press på Växjö BK’s planhalva i 15 minuter. Då får BK till en kontring och 0-1 är ett faktum. Några minuter senare tar motståndarna för andra gången över mittlinjen och….0-2 kan i te kännas mer orätt än just då.
IIK-damerna växlar då upp spelet ett snäpp till med ett mycket underhållande passningsspel och Växjö BK hänger inte med. Många fina lägen framför mål…NU måste målen komma, tjejerna är så ärvda det med denna fina fotboll. Annie Helge sätter 1-2 med en kanon hörna rakt in i maskorna! Innan halvlek har hon satt dit en till! 2-2 känns som en bra upphämtning och start för andra halvlek.
Med passningar på marken direkt till rappa mottagande fötter fortsatte hemmalaget att dominera spelet. Många fina avslut skapades: antingen satt de i ribba/stolpe, strax utanför eller i målvaktens händer. Då Elin Lundin sätter tredje målet känns tre poäng till IIK fullständigt rättvist som slutresultat. MEN, bollen är rund och BK får ett bra anfall och ett högt skott som går in under ribban när 30 sekunder återstår…..3-3 blir slutresultatet.
Känns surt att tappa poäng i en så välspelad match och när IIK styr det mesta på planen men IIK-damerna är ännu obesegrade serieledare!
Mycket trevligt att säsongens största publiksiffra för damerna kom i denna fina sommar kväll med trevlig fotbollsunderhållning. Välkomna tillbaka på måndag 6/6 då Kallinge SK gästar Ingelvi!