Tredje raka förlusten efter svag inledning mot Tvärskog!

av | jun 27, 2015 | FÖRENING, HERRLAGET

Tvärskog-Ingelstad IK 3-1 (3-0)

Det blev en minst sagt tung afton i Fredagskvällens bortamatch mot Tvärskog. Det blev förlust med 3-1 efter en minst sagt darrig inledning. Hemmalaget rivstartade och gör 1-0 redan i första minuten efter missförstånd i försvaret fläker sig en hemmaspelare fram och får en tå på bollen som retfullt letar sig in i nätmaskorna. Detta var ju ingen start som vi önskat. Det skulle bli värre, 2-0 blir ett faktum i 6:e minuten åter efter tveksamheter i försvarsspelet, nu är uppförsbacken total. Vi får en möjlighet efter dryga att få häng då Adam kommer fri med målvakten, men avslutet blir inte av bästa märke och målvakten räddar. I 32:a minuten kommer 3-0 på ett inte allt för hårt skott ganska långt utifrån som letar sig in vid vänstra stolpen, såg väl inte helt otagbart ut. Föregicks även här av bristande focus i försvarsspelet. En undermålig första halvlek som vi helst vill glömma, vi har rätt att kräva betydligt mer av oss själva. Hemmalaget gör det bra , men så enkelt får vi inte bjuda in dom i matchen.

1506261

1506263

I pausen är alla överens om att slaget inte är förlorat, nu måste vi in och göra jobbet och rädda vår heder.

Vi rivstartar och tar tag i taktpinnen och är betydligt aggressivare. Det bär frukt redan i 48:e minuten då vi gör 3-1 efter ett mönsteranfall på högerkanten, Jakob slår ett perfekt inlägg som Dulle mycket snyggt nickar i mål. Nu känner vi att vi är inne i matchen och kämpar hårt för att få in ytterligare en reducering till att börja med. Vi är det bättre laget i andra halvlek men kommer inte närmare än till ett par tre ytterliga möjligheter som vi inte lyckades förvalta i form av mål.

1506266

Tre raka förluster  känns självklart inte bra, nu gäller det att vända den negativa trenden och börja plocka poäng igen. Vi har en möjlighet till innan uppehållet redan nu på fredag hemma mot Norrhult. Skulle självklart betyda mycket med en seger innan vi går till välbehövlig vila. Målsättningen att ta kvalplatsen finns fortfarande kvar. Bästa spelare i Ingelstad utsågs av hemmalaget, och rösten föll på Cristian Bengtsson.