Tre blytunga poäng mot Växjö Boys !

av | sep 14, 2018 | HERRLAGET

Växjö Boys-Ingelstad IK 2-3 (2-1)

Herrlaget mötte i går Växjö Boys på Fagrabäcks konstgräsplan. Det blev en riktig nagelbitare , som vi efter hårt arbete till slut lyckades vinna.

Tycker vi startar matchen riktigt bra, sätter hög press på hemmalaget och lyckas på så sätt vinna en hel del bollar. I 19:e minuten är det dock hemmalaget som tar ledningen med 1-0 på en nick lobb. Efter detta går vi ner oss en del och hemmalaget får igång sitt passningsspel vilket dom är duktiga på. Vi återhämtar oss efter hand och äter oss in i matchen och skapar en del farligheter. I 32:a minuten gör vi 1-1 genom Alexander H som håller sig framme på Leo A inspel. Strax innan halvtidsvilan gör hemmalaget 2-1 vilket självklart kändes tungt.

I halvlek är vi trots underläget nöjda med en hel del, kan vi bli lite rejälare och noggrannare i passningsspelet och jobba stenhårt sista 45 kan vi vända på detta.

Startar även andra halvlek bra och får utdelning i form av 2-2 i 54:e minuten då Leo A spelar fram Alexander H på högerkanten som får till ett bra avslut. Det blir nu lite böljande spel, det syns att bägge lagen går för tre poäng vilket skapar läge för omställningar och en del bra lägen. . Med tretton minuter kvar tar vi ledningen med 3-2,  efter en tilltrasslad situation är Emil B sist på bollen som letar sig in i mål, gissa om det kändes skönt. Vi lyckas hålla tätt bakåt resterande tiden och tre mycket viktiga poäng är bärgade i jakten på en åtråvärd slutspelsplats.

Tycker vi gör en riktigt bra insats , vi ska komma ihåg att vi mötte ett riktigt bra lag med många spelskickliga spelare, bra jobbat killar.

Nu är det bara att ladda om till nästa lördag 15.00 då det vankas hett derby på Ingelvi, då står nämligen Nöbbele BK för motståndet.