TEAM P05 på Eskilscupen 2019

av | aug 20, 2019 | NYHETER

Även i år valde vi att åka till Helsingborg för att deltaga i Eskilscupen 1-4/8.  Vi spelade i P14 9-manna som bestod av 12 grupper, med efterföljande A, B, C, och D slutspel. 

12 fotbollsspelare och 5  ledare var med, det vill säga hela truppen. Vi ansökte om dispens för att alla våra tre 04:or skulle få deltaga, vilket beviljades. Husensjö skola var vår förläggning som är belägen centralt i Helsingborg.

Vi hade ett härligt gäng med omkring 25-30 åskådare med oss som hejarklack under hela cupen. Förväntansfulla grabbar och ledare möter Eskilsminne IF i första matchen. Pigga ben på Olympia fältets plan 7 och en bra insats av gänget gör att vi vinner med 4-2. Fredag eftermiddag möter vi Ulvåker IF från Skövde som blir en lite lugnare föreställning, men med en god kontroll över matchen bärgar vi ytterligare en seger, nu med 3-0. Lördag eftermiddag står vi inför sista gruppspelsmatchen. Rävlanda AIS från utanför Göteborg står för motståndet. En match som är ganska lik den mot Ulvåker, vi gör det som krävs för att vinna den med 2-0. Detta betyder att vi har gått obesegrade igenom gruppen och får spela en kvalmatch om vi ska deltaga i A eller B slutspel. Här får vi möta Sollentuna FK, från Stockholm. Klockan 18:50 lördag kväll går avsparken. Här möts två lag som verkligen vill vinna till varje pris. Ett högt tempo från båda håll direkt efter avspark. Det skapas chanser på båda hållen. I paus leder vi med 2-0. Andra halvlek faller vi hem lite, men lyfter upp laget i flera perioder med omställningar för oss. Vi löser detta fantastiskt bra och vinner matchen. Det här är vår bästa match hittills i år. En kanoninsats av våra grabbar. Och vår publik fick verkligen uppleva riktig fotbollsdramatik. Denna vinst innebar att vi får möta BK Olympic från Malmö i A-slutspelets 1/8 dels final. 

Vi möter en bra organiserad motståndare. Våra krafter är slut, brännmärken, skav och div slitna kroppar gör att vi förlorar med 2-0. Vi kommer aldrig riktigt in i matchen. Vår första förlust är ett faktum. 

Våra grabbar i P05 gör en kanoncup! Vi ledare är jättenöjda med deras insats både på planen och under vår gemensamma tid utanför planen. Alla har visat en god kamratskap. 

Tack till vår publik och alla supportrar.

/Magnus Lundqvist