TACK!!

av | jun 9, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

Husqvarna-Ingelstad IK 2-2 (1-1)
Ikväll har jag kört av de bästa resorna jag gjort mellan Jönköping och Ingelstad. Med ett leende i blicken och ett värme i hjärtat styrde vi hem emot Ingelstad efter ett mycket väl uträttat dagsverk! Att som nykomling i div2 åka till Husqvarna, som siktar på ettan, är inte de lättaste uppdrag man ställs inför. Men återigen visar IIK:s damlag att inställning kan nästan försätta berg! Den inställning och laganda de visar upp idag är något enormt, och det är en ren fröjd att få vara delaktig i det som dessa tjejer idag visar upp. Det är synd att inte fler fick se den insatts som tjejerna idag står för, men det ges nya chanser hemma på Ingelvi. Man ska väl villigt erkänna att Husqvarna äger bollen den mesta delen av matchen, men vi ligger rätt i positionerna och när tillfälle ges får vi till ett bra anfallsspel. Det skapar frustration hos motståndarna och desto längre matchen går ju mer frustrerade blir de.
Vi tar ledningen i matchen efter en halvtimmes spel när Anna lyfter in en frispark från vänsterkanten, och efter lite flipperspel i straffområdet är Elin L het framför mål och stöter in ettan. Redan några minuter senare faller kvitteringsmålet efter ett kanonavslut.
I halvtid pratar vi om att vi måsta fortsätta våga hålla i bollen som vi gjort under första halvlek och ligga rätt i defensiven.
Tyvärr missar vi lite i ett uppspel direkt i andra halvlek och då hugger deras spelare direkt och sätter ytterligare ett kanonskott helt otagbart i mål. Efter det snabba baklängesmålet är man lite rädd att vi inte ska orka stå emot det tuffa motståndet, men återigen visar tjejerna upp vad de är kapabla till och bestämmer sig för att visa vad de kan. Vi kommer i ett par framstötar och då visar tjejerna att de vill gå för ett kvitteringsmål. Och i 65:e minuten kommer det så till slut, efter Emelies fina djupledsboll visar Elin upp en härlig vilja och löper ifrån sina försvarare och i friläget är hon väldigt kylig och sätter fint sitt andra mål för dagen. Nu är det bara 25 tuffa minuter kvar, och det är nu inställning, vilja och lagmoral visar sig från alla spelarna. Även om benen känns tunga och orken är slut så har de bestämt sig att idag ska vi ha poäng med hem till Ingelstad. De sista minuterna är långa och tiden går sakta, så flera gånger går Mats fram mot linjen för att se så klockan snurrar på som den ska! Med endast några minuter kvar släpper vi till ett avslut utifrån men då har vi stolpen på vår sida och bollen stutsar ut åt rätt håll.
Jag hoppas att alla ni tjejer inser vilken match ni idag genomförde och sen laddar vi om för en ny tuff drabbning nästa söndag hemma på Ingelvi, då Älmhult kommer på besök.
TACK!