Svag andra halvlek gav 0 poäng mot Ryd!

av | apr 30, 2016 | HERRLAGET

Ryds SK-Ingelstad IK 5-2 ( 1-1 )

Det blev inte alls vad vi hoppats på vid besöket i Ryd på Fredagskvällen. Vi visste att vi skulle möte ett fysiskt starkt hemmalag och att det skulle krävas att vi tog kampen och jobbade hårt i 90 minuter. Tyvärr blev så inte fallet. Vi gör en helt okey första halvlek och började klart bäst och skapade en del cjanser i inledningen som dock inte resulterade i något mål. Efter en kvart gör hemmalaget en snabb omställning som resulterade i 1-0, kändes i detta läget väldigt snöpligt. Vi kom efter detta av os och hemmalaget tog över och hade ett visst tryck på oss. I samband med en omställning från oss som resulterade i en frispark i 35:e minuten gör Martin Å 1-1 med ett distinkt avslut. Vi får ny energi av detta och ligger på resten av halvleken för att få till ett ledningsmål, men lyckas tyvärr inte med detta trots ett par riktigt bra lägen.

DSC_0003

DSC_0011

I andra får vi en mardrömsstart med ett baklängesmål redan efter 2 spelade minuter, där bollen turligt studsar på ett ben och in i mål och 2-1 är ett faktum. Vi får inte alls till det och tappar fullständigt strukturen i vårt eget spel och hemmalaget får alldeles för enkelt göra ytterligare tre mål efter svaga insatser från vår sida. Med ca 10 minuter kvar får vi en straff som Martin Å distinkt förvaltar i mål och 5-2 blir slutresultatet.

DSC_0008

Vet inte vad som hände i andra halvlek, men jag vill likna det vid en kollektiv härdsmälta. Vi får inte bli så handlingsförlamade för att vi får ett tidigt mål i nacken i inledningen av andra. Vi tog inte kampen, vi får räkna med många matchbilder likt denna framöver, och att om vi vill ha poäng med oss så gäller det att vi jobbar för varandra som e3tt lag och även tar dom obekväma löpningarna. Vi vet vad vi kan, nu gäller det bara att vi samlar ihop oss och även visar det i handling. Nu går vi tillbaks till basic och hitta tillbaks till grunderna, jag vet att vi fixar detta.