Summering IIK Herr 2022 – Del 3

av | nov 30, 2022 | HERRLAGET

Så var säsongen 2022 till ända och avklarad sen ett par veckor. Utgången på säsongen har ni koll på efter tidigare inlägg på hemsidan. Att avklara en liten summering för att påminnas om hur det gick till när vi tog oss tillbaka till division 4 igen känns ändå som ett måste. För att det ska bli möjligt att ta sig igenom delar vi upp det i fyra delar. Här kommer tredje delen som behandlar andra halvan av seriespelet.

Höstsäsongen:

Höstsäsongen inleddes redan på våren då omgång 12 spelades mot Vislanda IF. En match som blev en riktigt trist historia där ett bottenplacerat bortalag var ofina nog att gå och vinna med 2-0. Vi fick dock möjlighet att revanschera oss innan vi gick på sommarledighet. Detta då vi mötte Furuby IF på bortaplan. Efter säsongens troligtvis bästa insats stod vi som vinnare med 4-1. Detta efter att Markus Danielsson gjort comeback efter skada och assisterat Emil Jönsson respektive Oskar Danielsson till matchens två första mål första 25 minuterna. Max Hagberg stod sedan för 2 mål innan Furuby reducerade. Återigen visade vi stark moral och mentalitet efter en förlust.

Första matchen på hösten var även den ett toppmöte och en match som troligtvis påverkat mycket av utgången på sluttabellen. Lessebo GoIF kom på besök till Ingelvi och vi inledde strålande. 2-0 efter 14 minuter och känslan var bra. 2-0 målet var onekligen årets mål där Said vann boll på mittplan och sedan startade en soloraid där han drev förbi 4-5 motståndare innan han avslutade från straffområdeskanten intill stolproten.

Rasmus Dahlman reducerade för gästerna strax före paus. Blott tio minuter in i andra halvleken åkte sedan Ludvig Karlsson på en frilägesutvisning och på den efterföljande frisparken kvitterade Lessebo. Återigen hade vi tappat 2-0 till 2-2 som sedan blev slutresultatet.

I de kommande matcherna tog vi ytterligare fyra segrar och på de fyra matcherna vart det 17 gjorda och 2 insläppta mål. Med fyra matcher kvar att spela stod vi således i ett läge där vi kunde säkra kvalplats om vi tog ytterligare en poäng.

Då var det dags att möta Rottne igen. Ett Rottne som var supereffektiva och ledde med 3-0 redan i paus. Trots att vi tog över i den andra halvleken lyckades vi inte mer än reducera till 3-1. En poäng kvar att säkra och tre tuffa matcher kvar att spela. IF Linné som slagit oss i våras, Lindås/Långasjö som slogs i botten om nedflyttning och Tingsryd som slogs i toppen.

Vi lyckades säkra den där kvalplatsen efter 0-0 borta mot IF Linné. Efter det avslutade vi sedan seriespelet med att vinna med 3-1 mot Lindås/Långasjö och 2-1 mot Tingsryd United. Något som innebar att vi slutade tvåa i serien med 48 poäng, 56 gjorda mål och 28 insläppta mål.