Summering IIK Herr 2022 – Del 2

av | nov 29, 2022 | HERRLAGET

Så var säsongen 2022 till ända och avklarad sen ett par veckor. Utgången på säsongen har ni koll på efter tidigare inlägg på hemsidan. Att avklara en liten summering för att påminnas om hur det gick till när vi tog oss tillbaka till division 4 igen känns ändå som ett måste. För att det ska bli möjligt att ta sig igenom delar vi upp det i fyra delar. Här kommer andra delen som behandlar första halvan av seriespelet.

Vårsäsongen:

I seriepremiären ställdes vi borta mot Vislanda IF och där presenterade sig några av våra offensiva pjäser direkt. Markus Danielsson noterades för två mål, Said Saydoyan ett och Martin Saläng ett när vi vann med 4-2. I omgång 2 ställdes vi mot Furuby och resultatet blev det motsatta, första förlusten var ett faktum. Efter det kom vi genast in på vinnarbanan igen och stod för fem raka segrar innan det var dags för poängtapp igen.

Då var det Rottne IF som var ofina nog att vända ett 0-2 underläge till 2-2. Matchen efter kom IF Linné till Ingelvi och stal samtliga tre poäng när de vann med 3-1. Vi visade dock stor mental styrka i laget när vi efter de två matcherna plockade fram två av säsongens bästa insatser i avslutningen på vårsäsongen.

Först åkte vi till Lindås och besegrade Lindås/Långasjö FF. Detta efter att ha gått upp till 2-0 efter 16 minuter efter mål av Martin Saläng och Emil Jönsson (hans första A-lagsmål). En ledning som vi först tappade till 2-1 (19 minuten) och sedan 2-2 direkt i andra halvlek. En ny tappad 2-0 ledning efter två sämre insatser hade troligen fällt många lag, men då visade vi rejäl lagmoral samtidigt som vi hade trumfkort på hand med vår bänk. På bänken hade Said Saydoyan inlett och med 25-30 minuter kvar kom han in på planen. Han behövde inte lång tid innan han gjorde 3-2 och sedan avgjorde Simon Karlsson med 4-2 i 80e minuten. Onekligen extremt viktig match för säsongen.

Vi avslutade sedan våren med ett riktigt toppmöte mot Tingsryd United på Ingelvi. Tingsryd tog ledningen efter 5 minuter, men sedan spelade vi upp oss. Mattias Ekedahl kvitterade genom att slå en hörna direkt i mål och även denna matchen hade vi ett ess på bänken. Återigen kom Said in mot trötta motståndare och stod för ett makalöst inhopp. I den 75e minuten lobbar han delikat in 2-1. Två minuter senare sätter han 3-1 på en hörnretur. Ytterligare några minuter senare fixar han en straff. En straff som han själv tar hand om, men dessvärre missar. Segern var ett faktum och våren fick summeras som klart godkänd.

Såhär såg toppen av tabellen ut efter 11 spelade omgångar. En riktigt vass toppstrid.