Summering IIK Herr 2022 – DEL 1

av | nov 28, 2022 | HERRLAGET

Så var säsongen 2022 till ända och avklarad sen ett par veckor. Utgången på säsongen har ni koll på efter tidigare inlägg på hemsidan. Att avklara en liten summering för att påminnas om hur det gick till när vi tog oss tillbaka till division 4 igen känns ändå som ett måste. För att det ska bli möjligt att ta sig igenom delar vi upp det i fyra delar. Här kommer första delen som behandlar förberedelserna inför säsongen.

Nedflyttningen:

Allt började egentligen den 9 oktober 2021 ungefär kl. 14.45. I den absolut sista matchminuten med i stort sett matchens sista spark cementerade Liatorp/Eneryda IF vårt öde om nedflyttning ur division 4. Vi stod i en helt avgörande match och behövde vinna, men i slutminuten avgjorde LEIF med 1-2 målet som dessutom gjorde att de säkrade kontraktet. Nedflyttning och efter ett par säsonger i division 4 var äventyret till ända för den gången.

Truppbygget:

Flertalet spelare som säsongen 2021 figurerat flitigt i startelvan lämnade inför säsongen 2022. Bland dessa kan vi bland annat nämna Samuel Gunnarsson, Johan Karlsson, Petter Karlsson, Jake Sarvit, Omar Abdul Wahid och Linus Södergren. Det fanns således hål att fylla för att säkerställa att vi kunde konkurrera i division 5 och driva ett lag i Utveckling B. De två äldsta pojklagen tvingades tyvärr lägga ner på grund av olika anledningar. I och med det fanns det spelare att flytta upp. 10 spelare tog således steget upp i seniorverksamheten inför säsongen.

Dessutom lyckades vi få tillbaka Viktor Karlsson och Noah Ekblad Parsland (båda två födda 2005) efter en säsong i Växjö Norras ungdomsverksamhet. Utöver detta kom även André Chamoun, Morgan Lindh, Faisal Nadir, Maximilian Hagberg och Youssef Al Darwish in som nyförvärv. Vi fick även grönt ljus om fortsättning från 2021 års MVP Said Saydoyan, något som under säsongen skulle visa sig extremt viktigt. När vi summerade truppbygget var det en trupp med väldigt stark anknytning till byn och en låg medelålder.

Försäsongen:

Försäsongen inleddes med deltagande i Spelguiden Åryd Cup där vi lottades i en tuff grupp. Efter vinster mot Alstermo/Älghult och Ljungby IF tog vi oss till Play-off. Där föll vi mot det danska laget Hareskov IF. Cupspelet gick ändå över förväntan och säsongen inleddes klart positivt.

Det hårda matchandet i cupen satte dock spår och lite skador blev följden och påverkade träningsmatchandet något. Ett träningsmatchande som inte gick vägen alls resultatmässigt. Sex matcher för A-laget där ingen av matcherna slutade med vinst blev summeringen. En försäsong som inte direkt bådade gott.