Summering av herrlagets matcher v.23-24

av | jun 26, 2021 | HERRLAGET

Åryds IK – IIK Herr U

Säsongens andra U-lagsmatch slutade tyvärr med förlust. Hemmalaget Åryd var hetare när målchanserna väl gavs och segrade med 2-1. Detta i en match där inget av lagen kom till överdrivet många målchanser. Åryds backlinje gjorde ett förtjänstfullt jobb med att hålla oss ifrån att skapa tillräckligt bra lägen för att göra fler mål. Linus Södergren blev vår ende målskytt med sitt kvitteringsmål till 1-1 tidigt i andra halvlek.

Lindås/Långasjö FF – IIK Herr A

A-lagets andra och sista träningsmatch inför det stundande seriespelet var en trevlig historia att bevittna. Två lag med varierat anfallsspel mötte varandra och vi klev ifrån matchen med några fina svar inför seriespelet och en 1-0 seger i bagaget. Målskytt blev Martin Saläng som starkt höll bort en motståndare och tog sig till avslut från felvänd position, ett avslut som överrumplade målvakten och letade sig in i mål. Defensivt steppar vi upp jämfört med matchen mot Slätthög och även offensivt visar vi att vi hade mer att ge i spelet med boll än i första träningsmatchen. Som helhet en förbättring i insats från första matchen och vi hoppas kunna fortsätta på den inslagna vägen till seriepremiären.

Många spelare gör bra insatser, men denna gången väljer vi att lyfta fram Isac Svensson född 2005 som debuterade i A-lagssammanhang med en hållen nolla och några viktiga ingripanden. Riktigt roligt att se att våra unga killar tar för sig!

IIK Herr U – Lessebo GoIF Komb

Sista U-lagsmatchen för våren slutade med en vinst. 2-1 skrevs resultatet till efter att Alex Lundström nickat in en hörna i första halvlek. Lessebo lyckades sedan kvittera i andra halvlek efter att Joakim snöpligt tappat ett inlägg till en påpasslig motståndare som rakade in bollen i öppet mål. Henning avgjorde sedan matchen efter att ha satt skräck i motståndarna på ett långt uppspel. Han vann löpduellen och tog sedan hjälp av Gustav H. Gustav klackade fram Henning i ett friläge och där var han kylig och rullade bollen under målvakten.

Spelmässigt var det en svår uppgift som vi löste på ett väldigt bra sätt. Värmen ihop med ett spelskickligt Lessebo gjorde att vi hamnade lite lågt defensivt i första halvlek. Chanserna som skapades var dock inte av större kvalitet för Lessebo. Samtidigt kändes vi farliga framåt när vi gick till anfall. I andra halvlek höjer vi vårt försvarsspel och blir mer spelförande än i första. Allt som allt summerat en väl genomförd match där vi vinner mot ett tidigare obesegrat Lessebo.

Extra roligt att se Ludvig Karlsson och Melvin Danielsson födda 2006 kliva in och göra stabila insatser.