Storseger mot Tingsryd United !

av | maj 21, 2017 | HERRLAGET

Ingelstad IK-Tingsryd United FC 6-1 (3-1 )

Det gick lite lättare än väntat i Fredagskvällens match på ett soligt Ingelvi att bärga dom tre poängen till Ingelstad. I ärlighetens namn ska det sägas att Tingsryd saknade ett antal ordinarie startspelare i sin trupp i kväll, men det föringar inte vår klara seger, sex mål gör man aldrig på beställning. Och oavsett styrkan på deras trupp för dagen så kändes det jäkligt skönt med revansch för fjolårets förlust på Ingelvi.

Tycker vi tar tag i taktpinnen direkt och har ett bra grepp om i matchen. I 15:e minuten tilldöms vi en straff som Jocke L förvaltar på bästa sätt. Bara minuten senare frispelar Jacob H Martin Å som säkert sätter 2-0. Tingsryd ger dock inte slaget förlorar och blir efter hand allt hetare och dom gör ett riktigt kämpamål i 40:e minuten som dom får ytterligare energi av. Med minuten kvar av första halvlek gör vi det mycket viktiga 3-1 på en frispark som Jocke L sätter dit, kändes väl lite som en målvaktstavla, men ack så skönt.

I andra får Tingsryd allt svårare att mobilisera kraft för att komma närmare i målprotokollet. Vi gör en hel del byten för att få in pigga och motiverade killar, vilket bär frukt i form av ytterligare tre IIK-mål innan drabbningen är över. 4-1 65:e Jacob H assisterad av Adam H, 5-1 73:ae Adam H ass Jacob H och 6-1 Adam H ass Johan Sö. Stabil insats av samtliga inblandade och vi ser redan fram mot nästa match som blir borta mot hittills suveräna Åryd på Kristi Himmelfärdsdag 15.00. Då får vi en utmärkt värdemätare på vad vi går för.