Storseger mot Söderåkra !

av | maj 6, 2017 | FÖRENING, HERRLAGET

Ingelstad IK-Söderåkra AIK 8-1 (4-0)

Ett soligt Ingelvi bjöd på målkalas i Fredagskvällens herrmatch. Di rödblå satte direkt gasen i botten vilket resulterade i 3-0 redan efter 13 spelade minuter, målgörare Jocke L , Macke D och Jocke L. Redan här kändes det avgjort, gästerna hade i dag inte mycket att sätta emot ett taggat hemmalag. Innan halvleken var över fick vi se även 4-0, skott och stolpe in genom Jacob H. Självklart är vi nöjda med vad vi presterat hittills, låt vara att motståndarna inta haft sin bästa dag. Självklart en tung uppförsbacke med 0-3 i baken redan efter 13 minuter. I paus poängterar Thomas att vi inte ska känna oss nöjda utan fortsätta behålla focus och fortsätta producera mål.

Vi får en rivstart även i andra halvlek med 5-0 efter tre spelade minuter , målskytt denna gång Martin Å. Framöver lite svängigt vad gäller spelkvalitén, känns som det finns lite för mycket ytor att vandra i vilket gör att man periodvis ska göra lite för mycket på egen hand, slås bort lite för mycket bollar för att man ska vara helt nöjd, men fler mål skulle det bli. 6-0 60:e min Jacob H. Efter lite missförstånd i vårt försvar får bortalaget sitt tröstmål i 67:e minuten, kändes lite onödigt. I 70:e minuten får Johan S sin andra varning i matchen vilket innebar utvisning. Detta hindrar inte oss från att göra ytterligare två mål, 7-1 73:e min Mattias C och 8-0 i 80:e min Jocke L som därmed fullbordar sitt hattrick.

Kändes självklart både skönt och viktigt att vara tillbaka på banan igen efter förlusten senast borta mot Påryd. Många målskyttar gör förhoppningsvis att vi går in med stärkt självförtroende inför fortsättningen. närmast borta mot Möre BK nu på fredag.