Storseger i premiären!

av | apr 18, 2015 | HERRLAGET

Det blev en minnesvärd fredagskväll på Fagrabäcks fina konstgräsplan. Segersiffrorna till Ingelstads fördel skrevs till slut till hela 9-0 (2-0). Gissa om glädjen var stor när traditionell segersång sjöngs i omklädningsrummet efter genomförd match. Lättnaden var stor, en premiär är alltid en premiär.

1504173

Första fem börjar vi lite trevande men efter hand tog vi mer och mer över spelet och kom till en del hyffsade lägen. Tvärskog var dock inte ofarliga och var periodvis vassa i sina omställningar. Ska ha en eloge för att man matchen igenom försökte trilla boll. I 28:e minuten kom det viktiga 1-0 målet då Jacob stötte in bollen från nära håll efter fint inlägg från Sebbe, kändes lika befriande som viktigt. Stundtals rullar vi boll riktigt bra och det gav oss 2-0 i 41:a minuten då Mattias slet sig loss på vänsterkanten och serverade Adam en kalaspassning som han förpassade i mål. Självklart ett psykologiskt viktigt mål strax innan paus.

1504177

I halvlek gavs direktiv om att vara lite mer noggranna och inte ha så bråttom att servera den avgörande passningen. Är vi noggranna och gör jobbet ska vi fixa detta.

15041710

Efter endast tre spelade minuter av halvlek två snor Mattias bollen från en motståndare på vänsterkanten och via ett distinkt avslut är 3-0 ett faktum. Nu kändes det ganska tryggt, Tvärskog försökte komma tillbaka, men för dagen räckte man inte till. Istället för reducering kom 4-0 i 66:e minuten då Johan Sö serverade en macka till Adam som kom fri från halvplan och gjorde inget misstag. Nu lekte livet och vi ville mer i 70:e minuten serverar Mattias Adam en smörpassning och bollen förpassas åter i nätmaskorna. Tio minuter senare kommer 6-0, återigen rycker Mattias sig loss på kanten och avfyrar kanonen. Minuten senare får vi straff då Adam blir fälld, han tar den själv och 7-0 är ett faktum. Man tycker nästan synd om Tvärskog för det var inte slut med detta, med två minuter kvar rycker Mattias återigen fram på sin vänsterkant och krutar distinkt in 8-0. Det skulle bli ytterligare ett mål innan det var över, målgörare denna gång var Cristian framspelad av Macke.

1504176

Ja vad ska man säga, det var väl en inledning som hette duga. Självklart ska vi inte dra för stora växlar av detta, är övertygad om att Tvärskog kan betydligt bättre än vad man visade i dag, stor eloge ska man ha för att man matchen igenom försökte spela boll, men i dag räckte man inte till. Själva ska vi definitivt vara nöjda med vår insats och tillåta oss att njuta någon dag innan focus ställs mot kommande fredag då Tingsryd borta står på programmet.