Storseger i genrepet för Herrlaget !

av | apr 12, 2017 | HERRLAGET

Möre BK-Ingelstad IK 0-7 ( 0-2)

En utmärkt gräsplan stod till buds i Tisdagskvällens genrep mot Möre BK, blivande seriekonkurent. Ganska kylslaget för oss som stod vid sidan om, men vi som var IIK : anhängare  kunde stå ut med detta. Vid ankomsten meddelar bortalaget att man har sjukdom i truppen vilket gjorde att man enligt uppgift inte kunde ställa sitt bästa lag på benen. Men sådan är idrotten, man ställer alltid upp med det bästa man har att tillgå för dagen.

Vi tar direkt tag i taktpinnen och det känns ganska tidigt att det här kommer att bli en härlig afton. Redan i 8:e minuten kommer 0-1 efter hörna av Jocke L som Adam P knoppar in. Vi rullar periodvis boll riktigt bra och skapar en hel del farligheter. 0-2 kommer i 28:e min efter en härlig passning av Johan S som hittar fram till Martin S som fri med målmannen inte gör något misstag. Det blir inga fler mål i halvlek ett, men vi är nöjda och känner att vi har bra koll på läget.

Halvlek två är endast några minuter gammal då Martin S slår ett inlägg från högerkanten, Macke D möter direkt med volley och 0-3 är ett faktum, riktigt snyggt. Vi äger och man väntar bara på att nästa mål ska komma, det gör det i 65:e minuten. Simon K gör en bra löpning på vänsterkanten och slår ett härligt inlägg som Jacob H möter på volley, kopia av 0-3 målet. Hemmalaget har inte mycket att sätta emot, vi är kompakta och aggressiva och deras chanser till mål lyser med sin frånvaro. Nu rullar det på 0-5 76:e min Jacob H ass Jocke L , 0-6 85:e min Alexander A kanon i nättaket, ass Dulle. I 89: min tilldöms vi en straff som Alexander A drar stenhårt i ribban, på returen får han en tå på bollen som letar sig fram till Jocke L som dundrar in den i högra krysset, vackert,  vackert.

En bra dag på jobbet där vi gör jobbet även om motståndet inte var det bästa. Skönt för killarna att få spela ut samtidigt som man håller tätt bakåt. Bra insats, många mål gör att killarna bör ha en bra känsla med sig till måndagens seriepremiär borta mot 15.00 mot IFK Påryd. Nu är vi äntligen där, seriepremiär.