Storseger för damerna!

av | maj 27, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

Fredriksdal/Äng-Ingelstad IK 0-6(0-2)
Damlaget var i eftermiddag i Fredriksdal för match i div2 Mellersta. Vi möttes idag av en plan som inte var i det bästa slaget utan det var en väldigt ojämn plan, så kortpassningsspelet blev väldigt svårbemästrat. Trots underlaget tar tjejerna tag i spelet från början och i 11.e minuten faller ledningsmålet, efter att Hilda förarbetat fint vid kortlinjen kommer Emelie i en bra löpning in framför mål och sätter säkert ettan. Bara några minuter senare får vi straff efter en tilltrasslad situation, och denna förvaltar Lovisa säkert fram till 2-0. Vi äger det mesta av spelet och försöker rulla bollen inom laget. Motståndarna idag smäller på friskt både i närkamperna, med dessvärre även när bollen redan lämnat situationen, tyvärr tillåter domarna väldigt mycket så det är flera gånger man är orolig för att någon ska bli allvarligt skadad. Försvarsspelet är idag riktigt stabilt och det farligaste motståndarna får till är en frispark i mitten på halvleken som sitter hårt under ribban, men Malin är på tårna och tippar den till en resultatlös hörna.
I halvlek trycker vi på att vi ska hålla oss kalla, även om det smäller på friskt emellanåt, och fortsätta rulla bollen inom laget.
I början på andra halvlek släpper vi till ett friläge men Malin agerar säkert och avstyr detta bra. Efter drygt 5 minuter får vi i stället in trean, efter att Mathilda spelat fram Annie H och hon sätter säkert dit sitt avslut. Under de följande 6-7 minuterna avgör vi matchen genom två snabba mål. Först sätter Lovisa snyggt dit fyran och lite senare kommer även 5-0. Denna gång genom årsdebuterande Hanna T som i en duell med målvakten är sist på bollen som rullar in i mål. Tyvärr får Hanna en ordentlig smäll i situation med en rejäl lårkaka som följd. Efter detta äger vi matchen helt och med dryga kvarten kvar sätter Elin L slutresultatet 6-0, fint framspelad av Lovisa.
I slutminuterna drabbas vi tyvärr av ytterligare en skada på Annie H, som får en rejäl spark på vaden, men vi får verkligen hoppas att både Annie och Hanna hinner tillfriskna innan nästa helgs hemmamatch mot Tvärred/Vegby.

Framåt kan du även följa damlaget på Facebook, under Ingelstad IK Dam.