Stark insats gav tre poäng!

av | maj 26, 2018 | HERRLAGET

Tingsryd United FC-Ingelstad IK 1-2 (1-1)

I fredags kväll begav sig herrlaget till Tingsryd för att möta serieledarna Tingsryd som ståtade med sex raka segrar. Vi var innan matchen fast beslutna att ändra på detta. Vi gör i kväll en riktigt bra insats där alla tar ansvar och jobbar hårt över hela banan.

Vi startar matchen bra och är beslutsamma i vårt agerande och kommer fram bra på kanterna och hittar varandra bra. Vi skapar en del lägen som dock inte resulterar. I slutet på halvleken händer det saker, med knappa tio minuter kvar gör hemmalaget 1-0 lite snöpligt då vi inte agerar tillräckligt resolut i försvarsspelet en hemmaspelare snor bollen och rullar in ledningsmålet. Kändes surt ! Vi lät oss dock inte nedslås av detta och repliken kommer strax innan pausvilan. Efter en hörna blir det lite flipperspel framför hemmamålet Där Emil B till slut får sista ordet och 1-1 är ett faktum, alla mål räknas och det kändes riktigt gott att få dit kvitteringen innan paus, hur rättvist som helst.

I andra halvlek tar vi kommandot och får i 53:e minuten utdelning Då Alexander får se sitt skott leta sig in i maskorna bakom målvakten, glädjen var total. Vi fortsätter att spela stabilt vi är efter hörna nära att göra trean då Leo A nickar strax utanför. Strax efter detta tror vi att trean är gjord, men tyvärr avvinkas detta för offside. Hemmalaget har svårt att skapa speciellt mycket i andra och det känns tryggt. Edvin H hinner med att få på en riktig kanon på volley en bit utanför straffområdet som målvakten dock räddar. Ett par skador sista kvarten samt krampkänningar gör att vi får ändra om en del, men vi håller undan och tar en rättvis trepoängare, vi var i dag det bättre laget. Nu vässar vi klorna och blickar framåt mot Onsdagens match på Ingelvi då vi möter Växjö Boys 19.00.