Stark andra halvlek gav tre tunga poäng !

av | sep 17, 2017 | HERRLAGET

Flygsfors/Gadderås-Ingelstad IK 0-6 (0-1)

Med anledning av vattensjukt Ströget flyttades matchen till Åkrahällskolans IP i Nybro som bjöd på en utmärkt gräsplan.

Vi startar matchen ok och får en kanonstart då vi tilldöms en straff redan i 5:e minuten. Edvin H stegar fram och sätter säkert 0-1. Ett för dagen taggat hemmalag som strider för fortsatt spel i 5:an nedslås inte av detta utan kämpar på för en kvittering. Redan i 18:e minuten åker vi på en riktig jobspost då Gustav W åker på en målchansutvisning. Riktigt hårt dömt om ni frågar mig, men dömt är dömt och det är bara att gilla läget. Hemmalaget får efter detta mycket energi och har mycket boll men skapar inte speciellt mycket farligheter framåt. En jämn halvlek där vi går till vila med en 0-1 ledning.

Känns väl inte helt tryggt, överens om att försöka hålla i bollen när vi väl har den och hålla våra positioner så ska detta fixa sig.

Efter 5 spelade minuter i andra får en hemmaspelare sitt andra gula och nu blir det spel tio mot tio vilket självklart kändes bra. Vi tar nu över spelet och flyttar fram våra positioner. Det viktiga 0-2 målet kommer i 56:e minuten då Jacob H snyggt spelar fram Martin Å som dunkar in bollen, nu kändes det riktigt bra. Tycker detta tar udden ur hemmalaget som nu på sina håll verkar tröttkörda och det svajar betänkligt i försvaret. Vi har nu helt tagit över tillställningen och målen börjar rulla in. 0-3 71:a  Macke D möter Adam H inlägg direkt på volley, snyggt mål. 0-4 73:e Jacob H som efter att missat chans ett återtar bollen och via ett solonummer placerar han snyggt in 0-4. 0-5 79:e nickar Alexander A in efter hörna. Slutresultatet 0-6 kommer i 81:a

genom Jacob H snyggt framspelad av Mattia C.

En bra dag på jobbet där vi behöll lugnet och jobbade oss in i matchen och avgjorde säkert. Nu laddar vi mot Derbyt mot Nöbbele på Ingelvi kommande Lördag 15.00. Nu hoppas vi att vädrets makter är med oss kommande vecka så att A-planen torkar upp och blir spelduglig till dess.