Stabil seger mot Fredriksdal/Äng!

av | sep 15, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

Ingelstad IK-Fredriksdal/Äng 5-0(2-0)
Damlaget tog i eftermiddag emot Fredriksdal/Äng i den näst sista hemmamatchen för året. Vi hade svårt att få igång vårt spel i matchen och Fredriksdal var de som hade bollen mest i början av matchen utan att skapa några vidare farligheter. Men i den 13.e minuten får Hilda bollen på mitten och slår en bra boll i djupled som Annie H säkert förvaltar fram till 1-0. Efter hand får vi bättre grep om vårt spelet och jämnar därmed ut matchen, och efter dryga halvtimmens spel kommer även 2-0. Denna gången är det Mathilda som slår en fin genomskärare genom backlinjen och återigen är det Annie H som tajmar sin löpning bra och fri med målvakten rundar hon densamma och sätter tvåan.
I andra halvlek får vi lite bättre grepp om matchen, även om vi inte riktigt får vårt eget spel att stämma idag. Även om Fredriksdal har bollen en del så spelar vi ett bra försvarsspel och släpper inte till några farliga målchanser. I 75.e minuten sätter vi dagens tredje mål, detta efter att Julia Fo kommit runt fint på högerkanten och på hennes inlägg möter Isabell bollen med pannan och skarvar fint in den intill bortre stolpen. De två sista målen är i det närmaste identiska och kommer i 88.e och 90.e minuten. Det är två fint slagna vänsterhörnor från Anna K mot den bortre stolpen där först Annie S sätter fyran, och vid nästa hörna är det Hilda som tajmar sin löpning in och spikar slutresultatet till 5-0.
Även om vi inte fick spelet att stämma till fullo idag så tar vi en klar seger, och nollan bakåt visar att vi återigen visar upp ett stabilt försvarsspel med Malin som säker sista utpost. I slutet på matchen fick tyvärr Annie H stiga av efter en befarad knäskada, förhoppningsvis av det lindrigare slaget.
Nu väntar en tuff avslutning på serien då vi avslutar med matcher mot de tre topplagen i serien, och först ut är det bortamatch mot Tvärred/Vegby nästa lördag.