Stabil insats gav viktiga tre poäng i Alatermo !

av | sep 10, 2017 | HERRLAGET

Alstermo IF-Ingelstad IK 0-4 (0-2)

På en vattensjuk och mycket sugande plan gjorde herrlaget på Lördagen en helgjuten insats som inbringade tre mycket värdefulla poäng. En verklig laginsats där alla gav allt och var väldigt noggranna över hela banan. Stor eloge till allas inställning.

Tycker vi startar bra med hög press och mycket spring i benen. Det ger utdelning redan efter nio spelade minuter då vi tilldöms en straff som Edvin H iskallt sätter i mål. Vi fortsätter att spela bra, men hemmalaget är inte ofarliga och skapar ett kanonläge efter ett långt inkast via en skarv från nära håll , men David i målet är med på noterna och gör en jätteräddning. Tycker vi för matchen och det känns ganska tryggt. I 36:e minuten kommer dagens behållning, ett bra anfall hela vägen där Jocke L får bollen på vänsterkanten och slår ett perfekt inlägg som Adam H möter perfekt med panna och 0-2 är ett faktum, ett riktigt klassmål.

Vi går till vila med en 2-0 ledning och är hittills väldigt nöjda med vad vi presterat Men en halvlek återstår och det gäller att fortsätta behålla fokus och vara noggranna med vad vi gör.

Tycker att vi startar även andra halvlek bra, men hemmalaget är inte ofarliga, kör nu mycket långbollar som man jobbar hårt på. En bit in i andra får Ahmed H ett bra läge , men tyvärr går bollen i ribban. I 68:e minuten får vi det viktiga 0-3 målet, Jocke L får bollen på vänsterkanten och vandrar in i banan och får på en riktig kanon som borrar sig in i målvaktens vänstra kryss, vilket mål ! Nu känns det tryggt vi får till även ett 0-4 mål i 87:e minuten då nyss inbytte Adnan M spelas fram av Mattias C, , Adnan plaverar lugnt och säkert bollen i mål. Glädjen var total, och samtliga aktörer var nöjda med vad man presterat.

Nu väntar närmast Flygsfors/G borta 15.00 kommande Lördag.