Stabil insats gav tre nya poäng !

av | sep 18, 2016 | HERRLAGET

Ingelstad IK – Alstermo IF 5-2 ( 2-0 )

Lördagens match på Ingelvi mot tabelltrean Alstermo inbringade tre nya värdefulla poäng till IIK. Tycker vi i dag visade upp ett riktigt stabilt intryck och var över nittio minuter det klart bättre laget. Vi var i dag väldigt målmedvetna och visade direkt att i dag skulle vi sälja oss dyrt, vi skulle definitivt inte vika ner oss. När nittio minuter var till ända tvingades Alstermo konstatera att deras blott andra förlust för säsongen var ett faktum, vi var i dag helt enkelt  ett nummer för stort.

Vi rivstartar i dag och skapar ett jätteläge att ta ledningen redan i andra minuten men lyckades då inte få in bolluslingen. Redan två minuter senare kommer dock 1-0 genom Mattias E som frispelas av Adam H, precis den start vi behövde. Tycker vi i dag spelade en riktigt sevärd anfallsfotboll, mål nummer två lät dock vänta på sig till minut 40 då Jocke L framspelad av Adam H avancerar och skjuter via en försvarare bollen i mål och 2-0 är ett faktum, gissa om det kändes gott.

dsc_0001

dsc_0007

I halvlek är vi självklart nöjda med vad vi presterat men Thomas påtalar att vi kan bli lite mer aggressivare i vårt spel.

dsc_0006

dsc_0003

Vi får en kanonstart i andra halvlek då skyttekungen Martin Å frispelas i 46:e minuten av Adam H, han gör inget misstag, smeker upp bollen otagbart i krysset och 3-0 är ett faktum. I detta läge kännar man sig ganska bekväm, men fjärillar i magen finns kvar även om det definitivt inte finns något som talar för att motståndarna skulle komma in i matchen, har hittills inte skapat speciellt mycket. Med kvarten kvar ökar vi på till 4-0 genom Martin Å framspelad av Macke D som just lobbat över målvakten i stolpen. Vi slappnar nu av en del och Alstermo tillåts få lite mer att säga till om och 4-1 kommer i 40:e minuten genom ett distinkt avslut. Tre minuter senare återställs ordningen då Martin Å fullbordar sitt hattrick fint framspelad av Martin S. Med minuten kvar fastställs slutresultatet då vi lite onödigt tillåter bortalaget att göra 5-2 efter nick på frispark.

Killarna ska in dag vara stolta över vad man presterat, vilket innebär att vi har en högintressant avslutning att vänta. På Lördag 15.00 har vi åter hemmamatch mot Tingsryd där vi har revansch att avkräva efter vårens förlust med 4-1. Samtidigt möter Nöbbele Alstermo borta, en helt klart svår uppgift. Hur det än går i nästa omgång kommer vi att spela en helt avgörande match mot Nöbbele på Värnövallen Lördag 1/10 15.00, ser redan fram emot detta.