Snöpligt avslut på Årydscupen !

av | feb 10, 2018 | HERRLAGET

Fredagskvällen och halva natten tillbringade herrlaget i Tipshallen när man deltog i Spelguiden Åryd Cup. Vi fick äran att spela inledningsmatchen i cupen då vi mötte Värnamo Södra, matchtid 27 minuter. Här gör vi en stabil insats och får det viktiga första målet efter spelade 9 minuter då Martin Å dunkar in bollen efter fint framspel av Leo A. Tycker vi spelar klokt och har bra koll på läget och Värnamo skapar inte speciellt mycket och vi håller undan och tar hem tre mycket viktiga poäng.

I nästa match möter vi Växjö Boys som i sin första match kryssade mot Lagan vilket innebar att seger för oss skulle innebära gruppseger. I denna match kommer vi inte alls upp i samma nivå och har svårt att få till något ordnat spel och kommer till få avslut. Med sex minuter kvar är vi riktigt illa ute då motståndarna tilldöms en straff då en av våra killar bedöms har räddat ett mål med handen vilket även innebar rött kort. Straffen slogs dock över och vi kom undan med blotta förskräckelsen. Vi lyckas hålla undan och en viktig poäng var räddad.

I match tre möter vi Lagan och förutsättningarna är att vi måste ta minst en poäng för att gå vidare från gruppen. Här är vi med på banan igen och det ser bättre ut. I 11:e minuten gör vi ett snöpligt självmål och nu är goda råd dyra. Vi krigar på och utdelningen kommer i 17:e minuten då Leo A gör 1-1framspelad av Martin Å. Vi håller sedan ställningar och poängen är bärgad vilket visar sig räcka till gruppseger. Det innebär att det återstår 1 match mot grupptvåan i den andra gruppen, segraren där går vidare til nästa söndags slutspel.

Motståndare blev Växjö FF som oväntat slog Gransholm och därmed knep andraplatsen i sin grupp. Matchstart 00.45.

Här kommer vi helt fel in i matchen, redan i 3:e minuten slår man en långboll som fångas upp av forward som springer igenom och gör 1-0. Jag vet inte vad som hände men vi är inte alls att känna igen och inte speciellt mycket att stämma. Mitt i halvleken blev Adam enligt mångas tycke nerdragen i straffområde, men domaren tyckte annorlunda och straffen uteblev. Efter 15 minuter får en bortaspelare sin andra varning och rött kort, nu kändes det att vi hade chansen. Vi får inte heller nu till det och i en tilltrasslad situation uppstår ett missförstånd och en bortaspelare vräker sig fram och får en tå på bollen som retfullt passerar mållinjen och 2-0 är ett faktum. Vi replikerar dock snabbt och gör 2-1 knappa 2 minuter senare. Närmare än så kommer vi inte. Detta var en match som vi tycker vi borde klarat av, med lite för mycket misstag gjorde att så inte blev fallet och det är bara att lyfta på hatten och önska Växjö FK lycka till i slutspelet. Vi hemkomsten ca 02.30 var det trots allt rätt behagligt att krypa under täcket.