Seger på Ingelvi med 3-1

av | jun 29, 2016 | FÖRENING

Damerna avslutade vårsäsongen med att besegra toppkonkurrenterna Sandsbro AIK med 3-1 hemma på Ingelvi ikväll. Matchens första mål gjorde dock motståndarna på kontring. Det var annars våra IIK-tjejer som styrde matchen som i huvudsak ägde rum på Sandsbros planhalva. Efter en längre period med hög press så fick vi in bollen i mål och i halvtid stod det 1-1.
I andra halvlek vill Sandsbro vara med mer i spelet och tempot höjs, lite för mycket för bägge lagen, bollar högt i luften med ”Hawaii-spel” och okontrollerade rensningar istället för passningar som följd. IIK får efter en stund ner bollen på marken igen och 2-1 sitter i maskorna bakom motståndarnas målvakt. Ett sant lagarbete bäddar sedan för 3-1 målet som också blir slutresultat i matchen.
Hela laget ska idag ha beröm för insatsen som ET
Damerna är obesegrade serieledare in i uppehållet med 10 segrar och 1 oavgjord och en målskillnad på 41-7. Det blir spännande att följa serien som IIK tar upp igen den 7 augusti borta mot Åseda. Nu hoppas vi alla tjejer njuter av sommar-ledigheten (som även innehåller egenträning enligt tränare Annie Stens ordinationer) och kommer taggade efter vila !