Seger mot Vetlanda!

av | maj 19, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

Ingelstad-Vetlanda 5-1(3-0)
Damlaget har i eftermiddag spelat hemma mot FC Vetlanda, som i sin förra match spelade oavgjort mot dittills fullpoängarna Husqvarna. Så vi var förberedda på ett tufft motstånd då vi dessutom saknade flera ordinarie spelare. Direkt från start tar tjejerna dock tag i spelet bra och få till ett par bra anfallsförsök. Redan i den 12.e minuten spelar Mathilda fram Hilda som kommer till avslut som målvakten räddar, men Hilda jobbar till sig returen men blir fälld med straff som följd. Straffen tar Lovisa hand om och sätter den säkert fram till 1-0 vid sidan om målvakten.
Vetlanda lyfter upp spelet något med idag har tjejerna bestämt att de ska sälja sig dyrt, och Maria, Lovisa och Hilda äger spelet på mitten. I mitten på halvleken spelar Mathilda fint fram till Annie H och hon sätter tvåan upp i nättaket. Vetlanda försöker komma till i sitt anfallsspel men den nykomponerade backlinjen med Denise, Anna och Emelie spelar säkert och avstyr säkert alla försök. Efter dryga halvtimmens spel så är det åter dags för firma Mathilda/Annie att arbeta fram ett mål, och återigen är det Mathilda som frispelar Annie H som kyligt sätter 3-0 vid sidan om målvakten.
I halvtid pratar vi om att fortsätta precis som vi gjort i första, att hålla igång rörelsen och jobba för varandra.
Men direkt från start så släpper vi igenom Vetlanda som sätter en reducering. Vetlanda tar över mer av spelet i andra och vi har svårt att få till vårt eget spel. Men som tur är har vi idag en riktigt het forward och det är Annie Helge. Efter drygt 10 minuter fullbordar hon sitt hattrick, när hon ur väldigt dålig vinkel sätter ett skott rätt upp i taket. Och endast 5 minuter senare sätter Annie även sitt fjärde mål för dagen, denna gång är det Hilda som spelar fram, och avslutet sätter Annie från strafflinjen men denna gång med en ovanlig högerkanon.
Roligt idag var också att se de pigga inhoppen som de två 03-orna Julia Magnusson och Linnéa Ljungberg stod för, där Julia var väldigt nära att sätta sexan när hon fint fintade bort ett par försvarare men avslutet strök precis utanför stolpen.
Nästa match för damlaget är borta mot Fredriksdal/Äng nästa lördag.

Dagens målskyttar: Annie 4, Lovisa