Seger mot Växjö BK!

av | mar 18, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

Växjö BK-Ingelstad IK 0-5(0-0)

Damlaget har i eftermiddag spelat säsongens andra träningsmatch, detta var på sportfältet mot Växjö BK.
Spelat börjar lite trevande och det mesta av spelet förläggs till mittplan där båda lagen är väldigt täta och inget av lagen lyckas skapa något riktigt bra anfallsspel. Vi får väldigt korta avstånd mellan lagdelarna och har svårt att få flyt i spelet.

I andra halvlek stiger vi fram bättre i planen och vi blir aggressivare i spelet. Vi tar då även över mer av spelet och efter en vänsterhörna från Maria tar vi ledningen genom Annie S. Några minuter senare sätter Lovisa 2-0 efter en tilltrasslad situation i straffområdet, där Annie H jobbat fram bollen till Lovisa. Efter detta hittar vi ett större lugn i spelet och även om BK lyfter upp spelet så spelar vi ett stabilt försvarsspel och släpper inte till några farliga målchanser.
Med 10 min kvar jobbar Annie H till sig bollen och sätter 3-0. Under de sista 5 minuterna sätter vi ytterligare två mål, genom Annie H och Isabell som löper sig fri efter fina framspelningar från Lovisa.

Vi gör idag en bra defensiv match och släpper inte till några större farligheter, i det offensiva spelet har vi svårare att få till spelet men har ett väldigt bra omställningsspelet och skapar därmed bra målchanser som vi effektivt utnyttjar.
Vi har idag 3st F16-tjejer med i laget där alla sköter sig bra, och extra roligt var att se det fina ytterbacksspelet som Minna visar upp i andra halvlek när hon gör sin första match i damlaget.