Seger mot Ljungby!

av | jun 21, 2018 | DAMLAGET, FÖRENING, NYHETER

Ljungby IF-Ingelstad IK 1-2(0-0)
Igår kväll startade damerna om serien med ett bortamöte mot Ljungby. Förutsättningarna var inte de bästa då vi saknade fyra ordinarie spelare p.g.a skador och sjukdomar. Men det var ett laddat gäng som beträdde Lagavallen och som ville visa att förlusten i premiärmatchen mot Ljungby inte skulle upprepas. I början på matchen böljar spelet fram och tillbaka och inget lag får riktigt grepp om spelet. Men efter kvarten spelad så tar vi tag i spelet och kommer fram i flera bra anfall som sånär resulterar i mål men det vill sig inte riktigt i avslutslägena. I slutet på halvleken tappar vi lite av vårt spel och Ljungby tar över mer av spelet.
I halvtid bestämmer vi att vi ska stiga upp högre i planen och sätta en tidigare press på deras uppspel, och detta gör att vi erövrar bollen högre upp i planen. Tidigt i andra halvlek får vi en hörna där Mia når högst i luftrummet men nicken tar i ribban och de kan rensa bort returen. Efter drygt 20 minuter så får vi en frispark på mittplan som lyfts upp mot anfallarna, om det är blå eller röd spelare som skarvar vidare bollen vet jag inte men den friställer i alla fall Annie H som är kylig i avslutet och sätter 1-0.
Några minuter efter detta får Ljungby en straff, efter att vi inte varit tillräckligt resoluta vid kortlinjen när vi ska spela bort bollen utan de får tag i den igen i straffområdet och detta utmynnar till slut i straff. Malin går åt rätt håll men straffen är hårt slagen så hon når den inte och därmed står det 1-1. Det är något onödigt att så snabbt efter ledningsmålet släppa till kvitteringen, men tjejerna är fast beslutna att gå för ett nytt ledningsmål. Bara några minuter efter baklängesmålet kommer också ledningsmålet. Denna gång är det Sofie som slår en fin genomskärare genom backlinjen och även denna gång är det Annie H som tajmar löpningen perfekt och löper sig fri mot målvakten och lika kyligt sätter bollen i mål fram till 2-1. Efter detta håller vi uppe spelet bra även om Ljungby i slutet tar över lite mer för att jaga ett kvitteringsmål. De kommer i några framstötar och det som inte utespelarna avstyr löser Malin säkert som sista utpost.
Som helhet gör vi en bra laginsats och visar bitvis upp ett bra passningsspel som då också gör att vi kommer till bra anfallsspel. I och med segern så avancerade vi förbi Ljungby och Tvärred/Vegby i serien upp på en 4.e plats i tabellen.
Nu tar vi midsommarledigt och sen får vi träna på bra nästa vecka innan vi avslutar vårsäsongen nästa lördag med hemmamatch mot Hovås/Billdal.