Seger mot Hultsjö och div2-kontraktet klart!

av | sep 28, 2019 | DAMLAGET

Hultsjö IF-Ingelstad IK 0-1(0-0)
Damlaget har i eftermiddag varit i Hultsjö för match i näst sista omgång i div2-serien. I första halvlek är det Hultsjö som har det mesta av spelat och vi har svårt att få fram tillräckligt med spelare i vårt anfallsspel. Hultsjö är lite snabbare i sitt spel och vi får mest försvara oss, men även denna match är vi väldigt stabila i försvarsspelet. Det som inte utespelarna fixar löser Elin L som idag tar positionen i målet.

I andra halvlek stiger vi upp lite högre i planen och skapat ett par bra anfall. Även om vi lyfter upp spelet så är det hemmalaget som är det mest spelförande laget. I mitten på halvleken så skaper vi en frispark på kanten precis utanför straffområdet och undertecknad säger på bänken att Annie H ska satsa på första stolpen där målvakten lämnat en stor lucka! Men Annie vet bättre så hon slår en lång frispark mot bortre stolpen, som mv inte lyckas hålla över linjen utan bollen seglar in i mål vid den bortre stolpen fram till ledning med 1-0. Hemmalaget är även efter detta det mest spelförande laget men tjejerna visar upp en härlig inställning och krigar på varje meter på planen och täcker upp ytor för varandra. De sista minuterna på klockan går sakta men tjejerna klarar av att hålla emot och avgår med en härlig seger!
Eftersom vi har övriga resultat med oss idag så säkrar tjejerna kontraktet i div2 i och med övriga resultat.
Nu har vi bara avslutningen hemma mot Smålandsstenar nästa lördag kl 15.00 kvar av årets seriespel.