Seger mot IF Eksjö Fotboll !

av | mar 27, 2017 | HERRLAGET

IF Eksjö Fotboll-Ingelstad IK 0-3 (0-0)

I Söndagens match bar det i väg till Eksjö för spel på deras nylagda konstgräsplan. Fin plan och härlig vårsol gjorde sitt till för att öka motivationen till spel. Som vanligt av olika anledningar stora omkastningar i truppen från föregående match. Glädjande i detta är att det visar sig att vi har en bred trupp som visar sig slagkraftig även vid stora omkastningar i truppen vilket är härligt att konstatera.

Vi får en bra start med ett kanonläge att ta ledningen redan i första anfallet, men tyvärr blir skottet rakt i famnen på målvakten. Tycker att vi redan från början är bra organiserade och det ser tryggt och stabilt ut. Tycker vi har kommandot i matchen och skapar ytterligare tre riktigt bra lägen att ta ledningen, men tyvärr lyckas vi inte förvalta dessa i form av mål. Stabila bakåt vilket gör att motståndrna har svårt att komma till några riktigt bra lägen. Vi går till pausvila med mersmak och borde efter chanserna haft något ledningsmål med oss, så blev tyvärr inte fallet.

Andra halvlek är bara 5 minuter gammal när Achmed för en fin löpboll  där målvakten kommer långt ut för att avvärja, kommer lite fel med fällning och frilägesutvisning som följd. Enligt ny regel för i år får man inte sätta in någon ersättare heller i träningsmatcher vilket innebär att hemmalaget får spela av matchen med reducerat manskap. Strax efter detta skapar hemmalaget sin bäst målchans, men David i målt gör en bra räddning frän nära håll. Vi tar över spelet och i 67:e minuten gör vi 0-1 genom Adam P fint framspelad av Mattias C. Hemmalagets attacker avtar och 0-2 är ett faktum i 85:e minuten då Coffan framspelar Mattias C som inte gör något misstag. Slutresultatet fastställs i 90:e minuten på ett distinkt avslut i nättaket av Alexander A framspelad av Adnan.

Stabil insats som gav en rättvis seger. Nu laddar vi inför kommande helgs träningsläger på naturgräs i Skånska Strövelstorp. På Lördagen vankas då match mot Ödåkra IF.