Seger mot Bors SK!

av | aug 17, 2019 | DAMLAGET

Bor-Ingelstad IK 1-2(0-1)
Idag kunde damlaget äntligen ta en viktig seger i div2-spelet när vi gästade Bor, en poäng och en placering före i serien innan matchen. Vi börjar matchen bra och kommer fram i flera fina anfallskombinationer, och i 15.e minuten kommer även 0-1 genom Annie H efter Mias fina framspelning. Bitvis blir vi lite för utspridda som lag och har svårt att hålla greppet om matchen, men som helhet gör vi en bra halvlek och har läge för flera mål, men ledningen 1-0 står sig halvleken ut.
Andra halvlek får en dålig start då Bor kan kvittera redan efter några minuters spel. Efter detta får vi inte riktigt tag i spelet utan det blir lite krampaktigt, och spelet böljar mycket fram och tillbaka. Vi skapar ett par bra anfallsförsök men det vill sig inte riktigt när vi närmar oss avslutslägena och när vi närmar oss slutet ser det ut som det ska bli delade poäng.
Men med endast några minuter kvar så tar Annie emot Annas framspelning utanför straffområdet och driver inåt i planen och sätter avslutet fram till 1-2. Bor lyckas samla ihop till en farlighet till innan slutet men Julia M gör en riktigt bra räddning i målet och strax efter det kommer slutsignalen.
Vi gör som helhet en okej match men vi söker den avgörande passningen lite för tidigt och rakt, och har därmed svårt att få med tillräckligt med spelare i offensiven. Nu jobbar vi vidare och ser fram emot nästa match som är mot Waggeryd, på hemmaplan söndagen den 25.e kl 18.00.