Seger i tuff drabbning mot Nöbbele!

av | apr 30, 2015 | HERRLAGET

IIK-Nöbbele 2-1 (0-0)

Som vanligt var det jämt och stundtals tuffa tag i Onsdagskvällens derby mot Nöbbele. Det var två lag som bestämt sig för att inte vika ner sig. Det var en jämn drabbning där oavgjort kanske hade varit mest rättvist, men det är inte alltid rättvist i idrottens värd , och vi ber definitivt inte om ursäkt för att vi knyckte dom tre poängen.

Tycker bortalaget startade piggast och var det bättre laget första 25 och kunde här mycket väl tryckt in ett ledningsmål denna period, men så blev inte fallet. Vi jämnade ut spelet och skapade även vi en del chanser som kunde resulterat men målen uteblev och vi går till halvtidsvila med 0-0.

1504292

1504294

I halvlek var vi rörande överens om att vi måste höja oss ett snäpp om vi ska lyckas gå segrande ur striden. Samtidigt som det gällde att ta på blåställen gällde det att ha tålamod.

Vi rivstartar andra halvlek och gör 1-0 redan i 46:minuten då Jakob snyggt gör målet framspelad av Macke D. Nu blev det riktig kamp, Nöbbele hade definitivt inte givit slaget förlorat och kämpade hårt för att få till en kvittering. Den kom med knappa kvarten kvar, och nu hade vi det lite tungt och det kändes som om det kunde glida oss hur händerna. Två minuter senare kommer vi i ett vackert anfall på högerkanten, inspel och Daniel L rusar på mål och blir i situationen fälld av målvakten med en solklar straff som belöning. Tumult uppstod då Nöbbelebänken inte alls hade samma uppfattning som rättskiparen. Adam lät sig inte störas av detta utan satte säkert 2-1. Gissa om det kändes härligt att replikera så snabbt. I slutet hände det mycket, känslorna svallade ordentligt. Daniel C får sitt andra gula med ca 5 minuter kvar och Nöbbele gör allt för att få till en kvittering och var mycket nära att lyckas, men Johan i målet gör en mycket kvalificerad räddning och kvitteringen uteblir. På övertid blir det tumult i gen och domaren visar Daniel L det röda kortet efter att han uppfattat att han spottat i frustration. Här blev det minst sagt galet, det var nämligen en Nöbbelespelare som utfört denna handling, jag lider med Daniel som nu tvingas stå över nästa match med anledning av detta misstag.

1504298

1504293

Nu har vi två avstängda spelare till nästa match mot Norra Tång borta och tre som fick utgå i matchen på grund av skador, hur det blir med dom får framtiden utvisa. En dyrköpt seger, men ack så skön. Vilken härlig inramning det blev med grilldoft och ca 200 personer på plats som stöttade sitt lag. Tack för att ni kom.