Seger i premiären !

av | apr 20, 2019 | HERRLAGET

Ingelstad IK-Blomstermåla IK 2-1 (1-1)

Som nykomling är det självklart positivt med en trepoängare i premiären. Det var precis vad som hände på Fagrabäcks konstgräsplan på fredagen.

Vi kör gasen i botten redan från start och får ett bra tryck på motståndarna, och utdelningen i form av 1-0 kommer reda efter fyra spelade minuter då Rickard P snyggt frispelar Jacob H som fri med målvakten inte gör något misstag. Vi fortsätter att trycka på för ytterligare mål, men efter en snabb omställning i nionde minuten gör istället motståndarna 1-1 vilket kändes som en riktig kalldusch eftersom det i princip var första gången som dom var på vår planhalva. Dom får efter detta ny energi och spelet jämnas ut. Vi skapar ett par ytterligare vassa chanser som kanske borde generat i något mål men så blev inte fallet. Även Bromölla skapar ett par vassa chanser , bla ett friläge som Lucas dock avvärjer. Deras chanser var dock betingat av egna misstag från vår sida. Vi går till vila med 1-1.

I paus är vi överens om att detta är en match som vi ska ta hem, nu gäller det att visa tålamod och försöka hålla uppe tempot och lite mer noggranna så ska detta fixa sig.

Spelkvalitén blev väl lite sämre i andra halvlek, men spänningen gick inte att klaga på. Motståndarna hade bra omställningar som vi var tvungna att passa oss för. Dom vassaste chanserna hade dock vi, Alexander hade en frispark i ribba och Anel H hade ett skruvat skott insidan stolpen. Det verkade gå mot delad pott , men Leo A ville annat, i tredje övertidsminuten stressar han sin back och med mycket vilja forcerar han in segermålet. Härlig insats Leo, lyckan är total och tre premiärpoäng är ett faktum. Tycker sett till nittio minuter att vi tar en rättvis seger, vi var det lite bättre laget.

Nu laddar vi för träning på Ingelvi kommande vecka och match mot Lessobo borta fredag 26/4 19.00. Då vill vi ha mycket folk från byn på plats.