Seger i första kvalmatchen !

av | okt 14, 2018 | HERRLAGET

IF Stjärnan.Ingelstad IK 2-3 ( 0-2)

Efter en stabil insats blev det en viktig seger i Lördagens bortamatch mot IF Stjärnan. Vi stod upp riktigt bra mot ett fysiskt spelande hemmalag.

Vi får en kanonstart med 0-1 redan i den 6:e minuten då Leo A slår en lång löpboll till Jacob H som sprintar ifrån sin bevakning och avslutar säkert. Hemmalagets taktik var tydlig, långa bollar på löpstarka anfallare som inte alls var ofarliga. I 22:a minuten tilldöms hemmalaget en straff, som skytten skjuter över. Vi får helt klart ny energi av detta och det känns ganska tryggt. Ett par minuter innan paus gör vi 0-2 genom Mattias H som snyggt skruvar in bollen i målvaktens högra hörn, lika vackert som viktigt.

I paus är vi rätt nöjda med vad vi presterat, viktigt att behålla skärpan och intensiteten och vara noggranna med vad vi gör.

Redan efter ett par minuter i andra får vi en hörna som Nicklas i mål och 0-3 trodde vi, men domaren hade hittat en screening ? som gjorde att dömde bort målet. Det var bara att bita ihop och komma igen. Tycker sedan att vi spelar klokt och tillåter inte hemmalaget att skapa några speciella farligheter. 1-2 i 66:e minuten kommer väldigt överraskande. En hemmaspelare drar till direkt på halvvolley från dålig vinkel, får kanonträff och Lucas är chanslös . Tycker ändå att vi behåller lugnet och får utdelning i 77:e minuten genom Alexander A. I 89:e minuten får Jacob H rött kort i en situation med en hemmaspelare, som även han blev utvisad då han fick sitt andra gula. Tråkigt att få Jacob avstängd eftersom han visat grym form senaste matcherna. Det sista som händer är att hemmalaget gör 2-3 vilket kändes lite onödigt.

Nu väntar närmast hemmamatch på Ingelvi Söndag 21/10 15.00 mot Kalmar Södra som vann sin match mot Böda/Högby med 4-3. Som ni förstår en viktig match i kampen om spel i 4:an kommande säsong.