Seger i avslutningen!

av | okt 5, 2019 | DAMLAGET

Ingelstad IK-Smålandsstenars GoIF 4-2 (1-0)
Damlaget har idag avslutat årets div2-spel med hemmamatch mot Smålandsstenar. Eftersom poängdifferensen var för stor både uppåt och neråt inför matchen så innebar dagens match inte någon möjlighet till placeringsförändring för någon av lagen. Det är Smålandsstenar som tar tag i spelet i början på matchen medan vi är lite för avvaktande och faller för långt ner i planen. Även idag spelar vi tätt i defensiven och släpper inte till några chanser. Ju längre halvleken går ju mer kommer vi in i matchen och jämnar också ut spelet, eftersom vi stiger fram mer i planen och får också till ett bättre passningsspel. Vi får till ett par bra anfallsförsök men får inte riktigt till det i avslutlägena. Efter halvtimmen spelad så krockar Annie H olyckligt med en försvarare och får dennes knä i huvudet och faller till marken, domaren låter underligt nog spelet få fortsätta och då kommer Mathilda runt på kanten och spelar in framför målet där Elin påpassligt löpt sig fri och sätter 1-0. Annie får tyvärr bryta matchen efter smällen i huvudet, men vi håller tummarna för en snabb återhämtning. Resten av halvleken är spelet jämt och ingen av lagen skapar några riktiga farligheter.
I början på andra släpper vi igen Smålandsstenar till ett friläge och då sätter de också kvitteringen. Vi fortsätter spelet på samma vis som vi avslutade första halvlek och i mitten på halvleken löper Elin sig till ett friläge och avslutar fint fram till ett nytt ledningsmål. Spelet böljar nu mycket fram och tillbaka men vi fortsätter ligga bra i defensiven och släpper inte till några målchanser. När det är ca 10 minuter kvar får vi till ett bra anfall där Alva fint frispelar Elin som idag är säker i avslutslägena och hon sätter nu sitt tredje mål för dagen fram till 3-1. Bara minuten efter detta släpper vi dock till i defensiven och får släppa till ett reduceringsmål. Men även idag visar tjejerna upp en härlig inställning och kämpar för varandra för att knipa en ny 3-poängare. Med några minuter kvar så utnyttjar Mathilda ett misstag i deras uppspel och snor åt sig bollen och sätter slutresultatet 4-2 i det övergivna målet.
Tjejerna gör som sagt även idag en riktig kämpamatch och avslutar därmed säsongen med segrar i de två sista matcherna. Efter en mycket tuff vårsäsong med mycket skador så lyfter vi oss under senare delen av säsongen och har tillslut ett betryggande avstånd till nedflyttningsplatserna.
Något som måste vara ett rekord i dessa sammanhang är att vi under årets 22 matcher använt hela elva(11) olika målvakter, så till sist vill jag rikta ett stort tack till alla som ställt upp för laget och tagit platsen i målet under året.