Seger för damerna!

av | maj 7, 2017 | DAMLAGET

Ingelstad-Sölvesborg/Lörby U 3-0 (1-0)

Damlaget hade i eftermiddag hemmamatch mot Sölvesborg/Lörby, som hade 2 segrar och inga insläppta mål på sina två första matcher. Redan efter några minuter så tar tjejerna tag i spelet och visar upp en härlig inställning till dagens match. Vi har en bra rörelse i laget som gör att vi trycker tillbaka motståndet och styr det mesta av spelet. Tack vare löpningarna i djupled så skapar vi flera farliga målchanser men kombinationen bra målvakt och lite oskärpa i avsluten gör att vi inte lyckas spräcka nollan. Men efter en halvtimmes spel så friställs Elin L i mitten efter en bra djupledsboll från Ellen och den förvaltar Elin bra fram till 1-0. Vi fortsätter att äga spelet och skapar ett par farliga hörnor men lyckas inte få till några fler mål i första halvlek.

I andra halvlek fortsätter tjejerna att äga spelet och trycker tillbaka motståndet, som endast lyckas komma upp i några ströanfall som vår backlinje säkert avstyr. Vi fortsätter med en bra rörelse och fint passningsspel som leder till att vi skapar flera bra avslutsläge men en stabilt spelande motståndarmålvakt lyckas freda sitt mål. I 72 minuten lyckas vi tillslut få in 2:an, efter att Annie H kämpat till sig en boll som var på väg över sidlinjen och spelat in den framför målet och där kommer Ellen i en bra löpning och sätter 2-0. Nu försöker Sölv/Lörby lyfta upp spelet för att få till en reducering men tjejerna visar upp ett stabilt försvarsspel där man hjälper varandra över hela planen. När det är knappt 10 minuter kvar sätter vi istället trean genom Ellen på pass från Lovisa S efter en tilltrasslad situation i straffområdet, och detta resultat står sig matchen ut.

I dag visar tjejerna återigen upp ett lugn i spelet, och med en bra rörelsen och ett bra passningsspel så tar vi en övertygande seger!
Nästa helg är det Madesjö som står för motståndet på bortaplan.