Seger för damerna i premiären!

av | apr 23, 2017 | DAMLAGET

Ingelstad-Växjö BK B 4-0(2-0)

Ikväll var det damernas tur att begå seriepremiär hemma på Ingelvi med derbymatch mot Växjö BK. Matchen börjar lite avvaktande från vår sida och spelet böljar fram och tillbaka. Vi är lite för långt ifrån motståndarna i defensiven och får inte till den rätta rörelsen i vårt eget spel. Men i 15:e minuten löper sig Hilda fri i mitten och får till ett bra avslut som målvakten bara lyckas tippa åt sidan, och där har Ellen fyllt på bra och sätter returen i mål fram till 1-0. Ju mer halvleken går desto mer tar vi över spelet och i 30:e minuten får vi en hörna som Annie H lägger in fint på första stolpen och där möter Frida den med pannan fram till 2-0. Vi äger nu det mesta av spelet som leder till att vi kommer runt fint på kanterna och kommer till flera bra avslutsläge men då står BK:s duktiga målvakt i vägen för ytterligare mål och 2-0 står sig halvleken ut.

I andra halvlek fortsätter vi på samma vis som vi avslutade första och vi fortsätter att styra spelet. Efter 10min så blir Maria attackerad i ryggen inne i straffområdet och domaren blåser straff. Denna förvaltar Frida på bästa sätt fram till 3-0. Vi fortsätter att äga resten av matchen och får till flera fina anfall, men antingen saknade vi den rätta skärpan i avsluten eller så står en duktigt spelande målvakt iväg. Men när det är 5 minuter kvar så får Matilda en boll i djupled som hon spelar bakåt till Elin L som får till ett bra avslut klockrent i ribban och på returen sätter Ellen 4-0 som också blir slutresultatet.

Vi genomför en stabil premiärmatch där vi äger det mesta av spelet och resultatet 4-0 är klart i underkant om man ser till spelet. Nu får vi träna och ladda för nästa veckas svåra bortamatch mot Asarum, som spelas på valborgsmässoafton.