Seger för damerna mot Karlshamn

av | apr 8, 2017 | DAMLAGET

Karlshamn-Ingelstad 0-4(0-2)
Damlaget har även denna helg varit i Blekinge för match mot div2-lag, denna gång mot Karlshamn. Förra helgen mötte vi en motståndare som bara backade hem och låsta alla spelytor. Dagens motståndare, Karlshamn, var ett mer spelande lag så matchen fick en annan karaktär.
Redan från början tar tjejerna tag i spelet med ett bra passningsspel och den goda rörelsen gör att vi redan i 4 minuten sätter 1-0, detta efter en fin genomskärare från Lovisa som friställer Matilda i straffområdet och hon spelar i sidled och Ellen A sätter ettan. Vi har det mesta av spelet men Karlshamn bjuder ett snabbt och tufft motstånd, men hela laget visar upp ett bra defensivt jobb och tar sitt hemjobb när spelet vänder. Idag växlar vi mycket bra mellan det tidigare framgångsrika kortpassningsspelet och det lite rakare och snabbare uppspelen. I slutet på halvleken gör vi 2-0 genom Elin L efter fin framspelning från Ellen A.
Under 2:a halvlek visar tjejerna upp samma fina spel och vi fortsätter att styra det mesta av spelet, efter 20min kommer Annie H runt fint på sin kant och spelar en boll snett inåt bakåt som Matilda möter bra fram till 3-0. Ju längre halvleken går desto mer sätter tröttheten in och tempot sjunker eftersom vi har dåligt med avbytare, då vi idag endast har en halvskadad avbytare att tillgå. Vi fortsätter med det fina passningsspelet och vänder bra på spelet, vi skapar några bra chanser till men resultatet står sig fram till det återstår 5 minuter. Då får vi en frispark långt ut på vänsterkanten som Annie S lyfter in, Lovisa löper bra i djupled och sätter till huvet och styr den fint i mål fram till slutresultatet 4-0.
Tjejerna gör en riktigt bra match och visar idag även upp ett riktigt bra defensivt arbete och släpper inte till ett enda riktigt avslut bakåt på hela matchen.
Nu ser vi fram emot sista träningsmatchen som vi spelar hemma mot Rottne på annandag påsk kl 17.