Seger även i kvalmatch 2 !

av | okt 22, 2018 | HERRLAGET

Ingelstad IK-Kalmar Södra IF 1-0 (1-0)

Det blev seger även i andra kvalmatchen för herrlaget. På söndagen var det Kalmar Södra som stod för motståndet. Dryga hundratalet åskådare kom till Ingelvi för att kolla matchen .

Det blev en lite trevande inledning där lagen kände på varandra och det märktes att mycket stod på spel. Bortalagets taktik blev snart tydlig, långa bollar på löpande anfallare. Tycker vi spelar stabilt och tillåter inte Kalmar att skapa speciellt mycket. I 27:e minuten hittar Alexander A Martin Å med en perfekt långboll , Martin löper sig fri och lobbar elegant in 1-0 , ett lika vackert som viktigt mål. Skapas inte speciellt mycket mer chanser och vi går till pausvila med 1-0.

I paus är vi nöjda med vad vi hittills presterat, viktigt att fortsätta behålla fokus och ligga nära våra motståndare, fortsatt hårt jobb.

I andra börjar bortalaget bäst, lyfter upp mer folk och går för en kvittering. I början är vi inte riktigt på tårna och ligger inte tillräckligt tätt på våra motståndare vilket gör att dom får lite mer tid vilket inte är bra. Edvin H blir varnad vilket innebär att han är avstängd nästa match, synd. Efter ett tag hitta vi tillbaks i våra positioner och det känns ganska tryggt. Kalmar skapar ett par hyffsade chanser men även vi har ett par halvchanser som dock inte resulterar. I slutet på halvleken får Alexander H en jättechans att avgöra matchen men skjuter tyvärr över i mycket bra läge. Vi håller dock undan och segern med 1-0 är ett faktum vilket innebär att vi fortfarande är med i racet. Sett till 90 minuter tycker jag att vi vinner rättvist. För att vi ska säkra gruppsegern kommer det dock rimligtvis att krävas minst oavgjort i kommande Lördagen bortamatch mot Böda/Högby 14.00. Nu är det bara att ladda om och komma väl förberedda till denna drabbning.