Säker seger mot Söderåkra !

av | sep 14, 2015 | HERRLAGET

IIK-Söderåkra 5-0 ( 2-0 )

Kampen om kvalplatsen går vidare, det kändes på förhand att seger var ett måste för att vi skulle bli avsågade eftersom Söderåkra redan hade ett försprång på fyra poäng. Visst blev det seger, en övertygande sådan.

Vi tog tag i matchen direkt och gav egentligen aldrig bortalaget möjlighet att komma in i tillställningen. Vi var i dag ordentligt laddade och fokuserade på uppgiften. Det bar frukt i 20:e minuten då Macke D satsar på skott och målvakten gör en fotparad som studsar på en egen spelare i mål, lite turligt för oss men ack så skönt. Fyra minuter senare kommer 2-0 då Martin S påpassligt snor bollen från en försvarare och spelar snyggt i till en framrusande Peter H som inte gör något misstag. Söderåkra försöker mobilisera nya krafter att koma tillbaka, men har väldigt svårt att få till något konstruktivt spel.

1509121 1509122

I halvlek är vi överens om att fortsätta på den inslagna vägen och inte ge bort något gratis. Bortalagets ambitioner att ta sig in i matchen får ett rejält bakslag då vi i 53:e minuten gör 3-0. Ett riktigt vackert anfall på högerkanten , Jakob G slår ett perfekt avvägt inlägg som möts på volley av Adam H, årets mål på Ingelvi? Endast 2 minuter senare är det dags igen, Tagge kör ett dribblingsnummer vid kortlinjen och spelar in framför mål där Adam håller sig framme och stöter in bollen. Söderåkra är nu ett slaget lag och innan matchen är över kommer även 5-0 med 25 minuter kvar efter nytt fint inlägg av Jakob som språngnickas in av Macke, tjusigt, tjusigt. Spelkvalit´en sjönk en del efter detta , vilket är förlåtligt. Sammanfattningsvis en helgjuten insats av hela laget, nu är det bara att ladda om inför kommande uppgifter, närmast Lenhovda borta på Lördag.