Rysare på Öland i Herrlagets kvalmatch !

av | okt 28, 2018 | HERRLAGET

Böda/Högby – Ingelstad IK 2-2 (2-1)

Lördagens kvalmatch i Löttorp på Norra Öland hade det mesta regn-blåst och dramatik. Det var ett beslutsamt IIK , något annat än att ta minst en poäng fanns inte på kartan.

Vi får den absolut sämsta tänkbara start med 1-0 till hemmalaget redan i andra minuten. Här fick man hjälp av den starka medvinden via ett skott från minst 50 meter som retfullt passerade över en överraskad Jocke i målet. Grabbarna lät sig inte nedslås av detta utan repar nytt mod och tog sakta men säkert tag i taktpinnen. Hemmalagets taktik var tydlig, snabba omställningar, långboll till anfallare och fylla på med folk. Vi skapar en del lägen men får inte till det i avslutningarna, närmast var Rickard P i slutet av halvleken med en frispark i stolpen. Med endast två minuter kvar på halvleken kommer chock nummer två, i en snabb omställning får hemmalaget bra träff på halvvolley som letar sig in i högra krysset, Jocke är på bollen men inte tillräckligt för att avstyra ett mål. Här ska villigt erkännas att det kändes blytungt. I första halvleks sista sekunder kommer enligt mig en matchavgörande sekvens då Adam H gör 1-2 efter en retur. Nu fick vi plötsligt positiv energi med oss in i omklädningsrummet.

I halvlek var vi fullt på det klara med att vi skulle fixa detta, nu skulle vi ha medvinden med oss och vi kände att vi var det starkare laget. 45 minuter kvar på säsongen, nu var det bara att tömma ut det sista krafterna så skulle detta gå vägen.

I andra är det vi som för spelet och trycker på för en kvittering. Utdelningen kommer i den 65:e minuten då Adam H spelar fram Alexander K som snyggt sätter dit 2-2 i målvaktens vänstra hörn, glädjen var total. Vi går nu för ytterligare mål och var väldigt nära med kvarten kvar då Rickar P sätter en frispark klockrent i stolpen. I slutet skapar hemmalaget ett par vassa chanser som dock Jocke i målet säker avvärjer. Med 7 minuter kvar får Anel sina andra varning = rött kort, men vi håller tätt och steget upp i ¤:an är ett faktum. Fan vad killarna är värda detta, tycker vi helt klart har varit det bättre laget i kvalgruppen